ZAZELENI SE

U kontekstu Ciljeva održivog razvoja Knjižnica je za lokalnu zajednicu pripremila program „Zazeleni se“ koji predstavlja paket radionica, izložbi i predavanja. Program se provodi od 2022. godine i objedinjuje sve aktivnosti knjižnice čiji je cilj promicanje održivog razvoja i zaštite okoliša, a u provedbi sudjeluju gradske i županijske institucije, vrtići i škole. Usmjeren je na osvještavanje građana o važnosti održivog razvoja te pružanju edukativnih i kreativnih aktivnosti za sve dobne skupine.

U sklopu programa organiziraju se radionice i predavanja, izrađuju virtualne i fizičke izložbe, održavaju se projekcije filmova, uvode nove usluge, popularizira se fond o održivom razvoju koji Knjižnica posjeduje te promoviraju novi, tematski povezani naslovi. Programom se želi ukazati na važnost uloge knjižnica u promicanju održivog razvoja i pružanju edukativnih sadržaja za građane. 

1. ZNANJEM DO ODRŽIVOSTI

Kroz zelenu i informacijsku pismenost Knjižnica promiče održivi razvoj. Razgovorom sa stručnjacima obilježavamo međunarodne dane koji su povezani s ciljevima održivog razvoja. 
 

2. NOVOSTI

4. PROJEKCIJE FILMOVA

5. RADIONICE I PREDAVANJA

PRIJAVE NA ZERO WASTE RADIONICU

Želiš naučiti kako kupovati bez otpada? Želiš znati koje su esencijalne potrebe jednog održivog kućanstva? Želiš kod kuće izraditi ukusno mlijeko i namaze? Pridruži nam

Opširnije »
Preskoči na sadržaj