ZAZELENI SE!

Knjižnica je kao javni prostor svih građana Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije najbolji izbor za održavanje programa koji za cilj imaju osvještavanje lokalne zajednice o važnosti održivog razvoja i planiranje javnog prostora.

Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar u sustavu je Zelenih knjižnica, projekta koje je pokrenulo Društvo bibliotekara Istre. Cilj Zelenih knjižnica je educirati javnost i širiti svijest o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša.

Akcije se mogu odvijati kroz projekcije dokumentarnih filmova, stručna predavanja, tribine, fizičke i virtualne izložbe, popularizacijom fonda o održivom razvoju koji Knjižnica posjeduje ili promocijom novih naslova vezane tematike.

Najave događanja

Eko radionica: Otpad ili smeće?

Ekološka radionica od neoblikovanih materijala u okviru programa Mali koraci – Zazeleni se. Voditeljice su odgojiteljice Dječjeg vrtića Bubamara Ana Lukačin  i Kristina Marodolac. Radionica

Opširnije »

Novosti

Virtualne izložbe

Projekcije filmova

Radionice i predavanja

PRIJAVE NA ZERO WASTE RADIONICU

Želiš naučiti kako kupovati bez otpada? Želiš znati koje su esencijalne potrebe jednog održivog kućanstva? Želiš kod kuće izraditi ukusno mlijeko i namaze? Pridruži nam

Opširnije »
Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj