Učlani se

Članstvo

  • Članom Knjižnice može postati svaki građanin grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno građanin Republike Hrvatske koji stanuje ili privremeno boravi na tom području i koji uplati članarinu.
  • Prigodom upisa potrebno je predočiti osobni dokument s potrebnim podacima i fotografijom.
  • Član se obvezuje da će se pridržavati odredaba važećeg Pravilnika o načinu i uvjetima korištenju knjižnične građe i usluga.
  • Učlaniti se možete na Odjelu za odrasle, Dječjem odjelu, u Bibliobusu i Područnoj knjižnici Nova Rača. Upisom u jednom od tih odjela ostvarujete pravo korištenja knjižnične građe i usluga u svim odjelima Knjižnice.
  • Članarina je godišnja i vrijedi 365 dana od dana upisa.
  • Građani koji privremeno borave u Bjelovaru, mogu se upisati u Knjižnicu na mjesec ili tjedan dana.
  • Godišnju članarinu možete nekome pokloniti. 
  • Korisnici Igraonice, osim godišnje članarine, plaćaju i mjesečnu naknadu prema važećem cjeniku.
  • Informacije o obradi osobnih podataka članova dostupne su u našim Pravilima privatnosti.

Dođi u Knjižnicu i upiši se!

10 razloga zašto biti član Knjižnice

1. Kulturni život i događanja

Budite u tijeku s kulturnim događanjima u Bjelovaru. Dođite na književne susrete, predstavljanja knjiga, izložbe, TEDx i razne druge programe. Upoznajte vaše omiljene književnike, znanstvenike, istraživače, glumce, influencere…
Kako biste pratili događanja možete se pretplatiti i na newsletter.

 

2. Slobodan pristup informacijama

U knjižnici možete dobiti sve informacije. Od informacija o radnom vremenu pojedinih institucija u Gradu Bjelovaru do informacija za izradu stručnih i znanstvenih radova iz svih područja znanosti. Ukoliko neku informaciju knjižničari nemaju, pronaći će ju za vas.

3. Razvoj djeteta

Važnost ranog učenja danas je apsolutno prihvaćeni standard u odgoju djece. Uključite svoje dijete u programe Igraonice i Dječjeg odjela.
Glasno čitanje stvara vezu između djeteta i odraslog koji mu čita, a govorenje i razgovor pomažu u razvoju vještina čitanja i pisanja. Članarina za djecu mlađu od godinu dana je besplatna.

4. Kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena

Ispunite svoje slobodno vrijeme čitanjem, knjigama, stripovima, filmovima, glazbom… Učlanite se u naše čitateljske klubove ili napravite svoj čitateljski klub uz pomoć knjižničara.
Zaigrajte s nama D&D, heklajte, izrađujte nakit ili nešto drugo. Pregledajte popis programa koje Knjižnica provodi.

5. Znanje i potpora učenju

Knjižnica je savršeni izvor znanja. Posudite ili čitajte u Knjižnici knjige koje su vam potrebne za lektiru, učenje, pripremanje ispita, izradu seminara, završnih, diplomskih, magistarskih i doktorskih radnji.
Knjižničari će na vaš upit pretražiti našu bazu i druge besplatno dostupne baze podataka, kako bi vas usmjerili na potrebnu literaturu – U knjižnici do diplome.
Ako trebate neku stručnu knjigu koju nemamo u fondu Knjižnice, možemo tu knjigu posuditi za vas iz neke druge knjižnice u Hrvatskoj međuknjižničnom posudbom.

 

6. Cjeloživotno učenje

Htjeli mi to ili ne, jednostavno je današnji život takav da nastavljamo kroz cijeli život učiti. Knjižnica vam može biti dobro polazište ako želite naučiti neki novi jezik, pratiti nove spoznaje iz vaše struke, saznati nešto više o novim tehnologijama i slično.

 

 

7. Nove tehnologije

Probajte programirati micro:BIT, saznajte kako radi 3D-printer, čitajte e-knjige na e-čitaču ili tabletu koje možete posuditi u Knjižnici. Možda vas samo zanima kako funkcionira Facebook, Pinterest, Instagram… Obratite se knjižničarima i upoznajte se s novim tehnologijama.

 

8. Dostupnost

Članstvo u knjižnici je povoljni financijski odabir jer za 60 kuna (za mlade i odrasle) ili 50 kuna (za djecu) možete biti član Knjižnice cijelu godinu te na raspolaganju imati na tisuće knjiških svjetova, časopisa, obilje znanja i zabave…

9. Komunikacija

Knjižnica je mjesto susreta i druženja. Popričajte s knjižničarima, drugim korisnicima, dođite u Čitaonicu tiska prelistati časopise i novine… To je mjesto za razmjenu misli, ideja, vještina, znanja, energije, međugeneracijske komunikacije i kulturnog dijaloga. Pronađite nas na društvenim mrežama.

10. Uključenost

Uključite se u programe koje provodimo ili u kreiranje programa tako da nam predložite što biste htjeli da organiziramo. Možete nam se priključiti i kao volonter.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj