Odjel za odrasle

Odjel za odrasle

Odjel za odrasle, po broju članova i bogatstvu knjižničnog fonda, najveći je odjel Knjižnice. U slobodnom je pristupu korisnicima dostupno oko 70 000 svezaka knjiga. S obzirom na to da naša Knjižnica, osim uloge narodne knjižnice, ima i stručno-znanstveni karakter, uz mnogobrojnu i raznovrsnu beletrističku literaturu, posjeduje i velik broj znanstvenih i stručnih publikacija te knjiga na stranim jezicima.

Prostor Odjela za odrasle opremljen je mjestima prikladnima za odmor, instrukcije, individualni ili grupni rad koji ne zahtijeva strogo propisanu tišinu. Svi korisnici Knjižnice ondje mogu zaigrati šah, Alias i Scrabble. Također, prostor Odjela korisnicima nudi na raspolaganje tri računala za pisanje i pristup internetu, pisač s mogućnostima kopiranja, printanja i skeniranja, a dostupna je i besplatna Wi-Fi mreža. Korisnici mogu sami ili uz pomoć stručnog osoblja pregledavati i pretraživati bogatu zbirku audiovizualne građe koja uključuje igrane i dokumentarne filmove, serije i koncerte. Postavljena je i Euro info-točka Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj koja se sastoji od info-police s informativnim materijalima o projektu Europa u Hrvatskoj. 

Informacijska služba Odjela za odrasle pronalazi literaturu za referate, seminarske, maturalne i završne radove, pretražuje vlastite baze podataka te izrađuje tematske ispise literature na traženu temu, poučava korisnike samostalnom korištenju kataloga i fonda, savjetuje korisnike pri izboru knjiga, izrađuje biltene prinovljenih knjiga, priređuje tematske izložbe i organizira međuknjižničnu posudbu  knjiga.

Odjel za odrasle vodi blog koji je namijenjen svima koji vole knjigu i čitanje (ali i onima koji to još nisu otkrili). Svi se ponekad nađemo kako lutamo među policama i nemamo ideju što bismo pročitali. Na blogu Knjigom do zdravlja smo vam se htjeli pridružiti u tom lutanju i olakšati ga našim knjiškim ljekarijama. Pridružite nam se!

Zbirke i police građe:

Sve informacije o radnom vremenu, članarini, posudbi, uslugama i programima koje provodimo možete pronaći u našem Vodiču za korisnike

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj