Zero waste radionica izrade sapuna i prirodne kozmetike

Objavljeno:
Zero waste radionica izrade sapuna i prirodne kozmetike

U petak smo, uz vodstvo Anamarije Prgomet iz Zero waste Croatia, naučili kako izraditi dezodorans, sapun i pastu za zube od prirodnih sastojaka i usput se dobro zabavili.

OPIS RADIONICE :

Život bez otpada je jednostavan i stremi ka minimalizmu. Tako je i u kupaonici. Naše dnevna njega tijela je vrlo jednostavna – samo nam treba vremena da se očistimo od toksina koje smo nagomilali u svojem sistemu. Tijekom ove radionice proći ćemo kroz sve što nam je potrebno za njegu tijela, a ne šteti niti nama, niti okolišu. Na radionici smo izrađivali jednostavnu kozmetiku i sapune od sastojaka koje inače imamo u svom domu.

PAR RIJEČI O PREDAVAČICI:

Anamariju Prgomet je veganstvo dovelo do minimalizma i života bez otpada. Strastvena skupljačica antikviteta, starih knjiga i šešira s buvljaka se zasitila svega što ju okružuje i shvatila da ne želi ignorirati činjenicu da se mali broj otpada reciklira. Stoga kreće živjeti bez otpada i pokreće inicijativu Zero waste Croatia s željom da inspirira svoju okolinu. Kroz inicijativu pokreće veselu čistku – akciju čišćenja javnih površina u gradu Zagrebu, Sharing is caring – platformu za razmjenu uporabnih predmeta, usluga i znanja rasprostranjenu po cijeloj Hrvatskoj, Život – prvi hrvatski zero waste veganski klupski caffe i ostvaruje suradnje sa srodnim udrugama u Hrvatskoj i regiji kroz predavanja, tribine, radionice i ekološke akcije.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj