Thomas Merton – Gora sa sedam krugova

Objavljeno:
Thomas Merton – Gora sa sedam krugova

Simptomi: Rado biste pročitali neko kvalitetno duhovno štivo? Zanimaju vas priče o obraćenicima? I da je sve napisano u obliku izuzetno zanimljive autobiografije?

MERTON Terapija: Gora sa sedam krugova, jedno je od najznačajnijih i najpoznatijih djela klasične duhovne literature. S pravom je nazvana Augustinovim Ispovijestima 20. stoljeća. Objavljena je još 4. listopada 1948., u prvoj godini nakon izlaska rasprodana je u 600.000 primjeraka, do danas u više milijuna, a samo u SAD-u doživjela je pedeset izdanja. Prevedena je na dvadeset i pet jezika, jedan od posljednjih je kineski. Prvi put nakon pedeset i šest godina autobiografija Thomasa Mertona pojavljuje se na hrvatskom jeziku.

Merton je napisao čudesno svjedočanstvo o svom obraćenju i djelovanju Božje milosti i ljubavi u vlastitom životu, koje može biti blisko svakom čovjeku. On svojom riječju prodire u srce, njegova je misao istodobno i jednostavna i teološki snažna, filozofski istančana, pripovjedački ležerna s finim engleskim smislom za ironiju, američkom nekonvencionalnošću, no ujedno puna trapističke ozbiljnosti. Iz kontemplativne šutnje ovog monaha, rodio se jedan od najljepših govora o vjeri, Bogu i čovjeku.

Thomas Merton rođen je u Francuskoj 31. siječnja 1915. godine, u sjeni Pirineja. Obraćenik na katoličku vjeru, trapistički monah, pustinjak, jedan od najvećih zapadnih duhovnih pisaca u drugoj polovici 20. stoljeća. Od 1941. godine živio je, molio, kontemplirao, pisao i radio u cistercitskom samostanu Gethsemani u Kentuckyju. Objavio je mnoštvo knjiga, pisama i eseja, a komunicirao je s najpoznatijim umjetnicima, piscima i teolozima svoga doba. Umro je 10. prosinca 1968. godine u Bangkoku za vrijeme posjeta Tajlandu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pretraživanje kataloga

Događanja

Nothing from 3. prosinca 2020. to 3. siječnja 2021..

  Preskoči na sadržaj