Ciklus predavanja o mentalnom zdravlju

Objavljeno:
Ciklus predavanja o mentalnom zdravlju

Mentalno zdravlje je neizostavan i neizmjerno važan dio sveukupnog zdravlja, što potvrđuje i definicija zdravlja Svjetske zdravstvene organizacije koja mentalno zdravlje definira kao stanje cjelovitog tjelesnog, psihičkog i socijalnog blagostanja. Narodna knjižnica „Petar Preradović“ započela je s provođenjem ciklusa predavanja o mentalnom zdravlju u ožujku 2023. godine.

Svakodnevno svjedočimo porastu problema mentalnog zdravlja, stoga je ovaj ciklus pokrenut s ciljem ukazivanja na nužnost brige za mentalno zdravlje i usmjeravanje sudionika na mjesta gdje mogu dobiti odgovarajuću pomoć kroz niz interaktivnih predavanja kako bi se mentalno ojačali i bili spremni na izazove koje donosi suvremeno društvo.

Kroz iscrpna i sadržajna predavanja priznatih psihijatara, psihoterapeuta, psihologa i socijalnih radnika korisnici mogu slušati o raznim temama vezanim uz mentalno zdravlje poput depresije, anksioznosti, poremećajima ličnosti i hranjenja, vršnjačkog nasilja među mladima i mnogih drugih.

Voditeljica programa: Irena Rašo

Ostali sudionici u programu: 
Marija Ježek i Lucija Miškić Barunić (predavanja za odrasle)
Branka Mikačević i 
Tatjana Petrec (predavanja za djecu i mlade)

Roditeljstvo u zaštiti mentalnog zdravlja

U petak, 28. travnja 2023., na Studijskom odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar gostovala je profesorica psihologije Renata Hunjadi-Brzović (Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije) koja je održala predavanje pod

Read More »

Kako voljeti sebe, unatoč svemu

U petak, 17. ožujka 2023., na Studijskom odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar gostovala je psihijatrica i psihoterapeutkinja Sandra Mihelčić Franulić koja je održala predavanje pod

Read More »
Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj