Roditeljstvo u zaštiti mentalnog zdravlja

Objavljeno:
Roditeljstvo u zaštiti mentalnog zdravlja

U petak, 28. travnja 2023., na Studijskom odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar gostovala je profesorica psihologije Renata Hunjadi-Brzović (Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županijekoja je održala predavanje pod nazivom „Roditeljstvo u zaštiti mentalnog zdravlja“.

Mentalno zdravlje se definira kao stanje dobrobiti u kojemu pojedinac ostvaruje svoj puni potencijal, može se nositi s uobičajenim životnim stresorima, može produktivno raditi te doprinosi svojoj zajednici (SZO). Pored razumijevanja što je mentalno zdravlje i važnosti mentalnozdravstvene pismenosti, na predavanju se govorilo i tome kako prepoznati narušeno mentalno zdravlje kod djece i mladih što je nužno za prepoznavanje problema i traženje stručne pomoći.

Ovo nadasve zanimljivo i korisno predavanje bavilo se i ulogom roditelja i okoline u mentalnom zdravlju djece i mladih. Govorilo se i o zaštitni faktorima, ali i o važnosti brige roditelja o sebi.

Renata Hunjadi-Brzović sastavila je popis knjiga za čitanje kojem možete pristupiti ovdje

Narodna knjižnica „Petar Preradović“ će u narednom razdoblju provoditi ciklus predavanja o mentalnom zdravlju u cilju osvještavanja poteškoća, što lakšeg suočavanja s nepredvidivim životnim situacijama te stabilnog nošenja sa stresnim i traumatičnim događajima kao i destigmatizacije mentalnog zdravlja u široj javnosti.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj