Održana gradska razina Natjecanja u čitanju naglas

Objavljeno:
Održana gradska razina Natjecanja u čitanju naglas

Na Dječjem odjelu 16. studenog 2022. održana je gradska razina Natjecanja u čitanju naglas. Sudjelovali su učenici I., II., III., IV. osnovne škole te učenici Osnovne škole Rovišće i Osnovne škole Veliko Trojstvo koji su se natjecali u dvije kategorije. U nižoj kategoriji natjecali su se učenici 3., 4. i 5. razreda, a u višoj kategoriji učenici 6., 7. i 8. razreda.

U nižoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Mateo Faletar, učenik Osnovne škole Rovišće, a njegova mentorica je Renata Koprivnjak. Mateo je čitao knjigu Mire Gavrana Kako je tata osvojio mamu.

Drugo mjesto, čitavši knjigu Čudo, osvojila je učenica iz II. osnovne škole, Antonela Matak, a njezina mentorica je Snježana Kos.

Treća je bila učenica iz IV. osnovne škole Lucija Alebić, mentorica Suzana Atlija. Lucija je čitala knjigu Slavka Sobina Šapice.

U višoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Mia Mišir koja je čitala Vještice Roalda Dahla. Njezina mentorica je Vlatka Bily.

Drugo mjesto zauzeo je Filip Fijok iz I. osnovne škole, a njegova mentorica je Sanja Sabljak. Filip je čitao ulomak iz knjige Marijane Dragičević, Marej u Jezogradu.

Treća je bila učenica iz III. osnovne škole Mare Ropac koja je čitala Hrvača Melite Rundek. Njezina mentorica je Mira Ankica Klarić.

Na županijsku razinu natjecanja odlaze natjecatelji koji su osvojili prvo i drugo mjesto u obje kategorije.

U prosudbenoj komisiji bile su Ivanka Vrhovnik, novinarka, Neda Adamović, voditeljica Županijske matične razvojne službe za narodne i školske knjižnice te Ružica Kuštić, profesorica hrvatskog jezika.

Zahvaljujemo svim natjecateljima, knjižničarkama i mentoricama na sudjelovanju, a učenicima koji odlaze na županijsku razinu natjecanja želimo puno uspjeha.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj