Naše tri kolegice promaknute su u zvanje više knjižničarke

Objavljeno:
Naše tri kolegice promaknute su u zvanje više knjižničarke

Nakon izazovne 2020. godine, velikih promjena u radu, odlaska nekoliko kolega u mirovinu prvi mjeseci 2021. donijeli su u našu knjižnicu lijepe vijesti. Naše kolegice Vjeruška Štivić, Snježana Berak i Neda Adamović Rješenjem Ministarstva kulture i medija promaknute su u zvanje više knjižničarke. Čestitamo!!!

Vjeruška Štivić odgojiteljica predškolske djece i magistra knjižničarstva rad započinje na Dječjem odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar 1993. Tokom godina znanjem, vještinama, kreativnošću i entuzijazmom doprinijela je razvoju knjižničarstva i tome da Dječji odjel izraste u suvremen prostor prilagođen bebama, djeci i mladima. Zalaže se za poticanje čitanja od najranije dobi, volontira, koordinatorica je različitih programa i projekata i aktivna u lokalnoj zajednici. Svoj rad i rad svojih kolega često prezentira na stručnim skupovima i u časopisima. Od svibnja 2020. ravnateljica je Narodne knjižnice „Petar Preradović“.

Snježana Berak, odgajateljica predškolske djece i magistra knjižničarstva od 1985. zaposlena je Igraonici Narodne knjižnice “Petar Preradović” Bjelovar. Područje njenog rada su najmlađi, rani razvoj djeteta i čitanje, poticanje ranog čitanja i pismenosti, razvijanje čitalačkih navika u djece, rad s roditeljima i ukazivanje na kvalitetnu knjigu i ilustraciju, knjiga kao pomoć u odnosima djece i roditelja, promocija čitanja kao dio odgoja djeteta, slobodan pristup informacijama kao ključ napretka, učenja i razvoja. Aktivna je članica knjižničarske zajednice i dopredsjednica Hrvatskog čitateljskog društva.

Neda Adamović završila je studij Knjižničarstva i hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Zaposlena je u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ Bjelovar od 2003. godine. Od 2012. do 2020. godine vodila je Službu nabave i obrade, a od 2020. godine vodi Županijsku matičnu službu. Tijekom 17 godina rada u Knjižnici dala je vrijedan stručni doprinos unaprjeđenju knjižničarstva. Inicirala je, organizirala i vodila projekte koji su knjižnicu promovirali u lokalnoj i stručnoj zajednici. Koordinirala je stručni rad u knjižnici i knjižničnom sustavu, a neke od aktualnih problema struke obradila je i izložila na stručnim skupovima.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj