Jelena Pervan ambasadorica kampanje “Čitaj mi!”

Objavljeno:
Jelena Pervan ambasadorica kampanje “Čitaj mi!”

Članice Komisije knjižničnih usluga za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva proglasile su Jelenu Pervan ambasadoricom kampanje Čitaj mi! za 2022. godinu.

  • 2. travnja 2022. obilježava se Međunarodni dan dječje knjige i 9. rođendan kampanje Čitaj mi!
  • Tim povodom zadatak ambasadorice bio je snimiti video poruku o važnosti čitanja naglas djeci od najranije dobi te pročitati naglas priču iz svog autorskog opusa.
  • Partneri u projektu su Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice KGZ-a.
  • video pogledajte na poveznici Jelena Pervan – ambasadorica kampanje Čitaj mi! 2022.

Jelena Pervan rođena je u Splitu gdje je završila opću gimnaziju. U Zagrebu je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti.

Bavi se pisanjem priča i prevođenjem slikovnica i knjiga za djecu. Vrlo brzo su među djecom postali popularni njezini Mrljek i Prljek koji su glavni likovi slikovnica o zdravlju i higijeni, zatim njezina Pjegava Iva, Brbljava Iva, Hrkalo, Doktor Crveni Nos i Čarapica Pričalica. Po nekim pričama napravljene su predstave i radio igre. Nekoliko godina radila je kao pisac kreativnih tekstova u udruzi Crveni nosovi – klaunovidoktori.

Osnivačica je Kuće od priča kojoj je glavna misija smanjiti otpor prema pisanju i čitanju kod školaraca. U Kući od priča djecu podučava kreativnom pisanju, a sa djecom s teškoćama u razvoju provodi program senzoričkog pričanja priča.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj