Meditacije – izložba radova Stele Balenović

Objavljeno:
Meditacije – izložba radova Stele Balenović

Od 1. do 17. travnja 2022. godine u prizemlju Knjižnice možete pogledati izložbu radova mlade umjetnice Stele Balenović “Meditacije”. Izložba je postavljena u sklopu projekta za mlade umjetnike “Krea(r)tiva”

O autorici izložbe :

Pozdrav svima!  Ja sam Stela Balenović.

Živim u okolici Bjelovara sa svojim roditeljima, sestrom i bakom. Trenutno sam učenica 1. razreda Gimnazije Bjelovar i moram reći da sam vrlo zadovoljna školom, profesorima i  svojim razredom.

Kada sam tek krenula u srednju, nisam se uspjela u potpunosti prilagoditi svim predmetima, pa mi je to stvaralo problem. Već krajem 1. polugodišta sve je sjelo na svoje mjesto, moja organizacija se poboljšala, ali i moj način učenja. Uz sve obveze koje sam imala u školi i van nje, uvijek sam imala vremena za crtanje. 

Kada crtam, većinom crtam neku vrstu cvijeća, životinjsko ili ljudsko oko, okolinu, predmete, itd. Nisam toliko vješta u crtanju ljudi, pogotovo ne u crtanju njihovih lica, ali zato njihove osjećaje mogu prikazati „njihovim“ očima.  Moji radovi su uglavnom realistični, a za jedan dio njih sam inspiraciju potražila na internetu, dok ih je većina nastala mojom maštom i kreativnošću.

Svoju prvu izložbu sam imala dok sam još bila u vrtiću, bio je to samo jedan rad u mnoštvu dugih, ali i predivan početak i poticaj za daljnje crtanje. Otkad znam za sebe podržavaju me moji roditelji, sestra, bake, djed – ma sva rodbina, dio ljudi koje sam upoznala u osnovnoj i srednjoj školi, vrtiću, ali i moji prijatelji, knjižničarke, doktorice i medicinske sestre, itd.  Uz njih i njihovu podršku i savjete, crtanje me čini još zadovoljnijom, sretnijom i spremnom za napredak kojem prethodi vježbanje.

Inače, volim čitati razne vrste romana jer čitajući imam dojam da se ne nalazim u stvarnosti, nego u bezbrojnim posebnim svjetovima. Čitanje i crtanje me opuštaju koliko i uzbuđuju i raduju, a čitanjem dolazim i do novih ideja za crtanje te moja mašta raste.

Ne planiram stati sa crtanjem, vlastitim napretkom i građenjem sebe kao osobe. I isto to  savjetujem svima – nije uvijek lako započeti i nastaviti, ali rezultat se svakako isplati i vrijedan je vremena!

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj