Zavirite u kaotični um Sandra Totha

Objavljeno:
Zavirite u kaotični um Sandra Totha

KAOTIČNI UM SANDRA TOTHA

Izložba u sklopu projekta Krea(r)tiva

01.08.2022. – 31.08.2022.

U sklopu projekta za mlade umjetnike  Krea(r)tiva i Bjelovarskog kulturnog ljeta, 01. kolovoza 2022. otvorena je izložba „Kaotični um Sandra Totha“. Izložbu možete pogledati do kraja kolovoza u prizmelju te na 1. i 2. katu Knjižnice.

Sandro Toth učitelj je likovne kulture i serijalni crtač animiranih filmova. Većinu svog života živi u Bjelovaru, osim vremena provedenog na studiju u Zagrebu, na Akademiji likovnih umjetnosti. Postoje dvije stvari koje najviše voli u životu – poučavati u školi i raditi filmove. I to dvoje često kombinira!

Uz cijeli niz drugih radionica voditelj je i Male škole animiranog filma u sklopu Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar iz koje je nedavno izašao film Prijateljstvo dvaju bića i već sada popunjava kataloge na filmskim festivalima.

Najviše radi povijesne filmove obrađujući manje poznate teme jer želi da ljudi nauče nešto novo o našim predcima. Prošle godine napravio je film Spašavanje vojnika Franceka u kojem je satirizirao manje poznatog Franju Jelačića, oca bana Josipa Jelačića. Prije toga snimio je kratki film o slici Car Napoleon u svojoj radnoj sobi Jacquesa Louisa Davida u kojem se bavi znamenitostima te slike.  Za animirani film o Johnu Fitzgeraldu Kennedyju Zrakoplovne snage protiv J.F.K.-a na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva 2020.g. osvojio je nagradu publike.

Ovaj izbor radova prikaz je dosadašnjeg djelovanja autora te odraz svega onoga što leluja u njegovoj kreativnoj glavi. Stripovi, scenariji, portreti i autoportret, stilovi i pozadine te sličice i likovi iz filmova i serija, koncepti, crteži i digitalni crteži – svatko može pronaći ponešto za sebe! Izložba je osmišljena kao ono što bismo mogli nazvati „iza scene“. Kroz najraznovrsnije autorove radove uviđamo što je sve potrebno za izradu jednog filma, bio to animirani, dokumentarni ili igrani film, a očit je i autorov interes za povijesne teme, kao i njegova opsesija Napoleonom

 

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj