U Prelogu održane radionice Erasmus+ i knjižnice – savršen spoj!

Objavljeno:
U Prelogu održane radionice Erasmus+ i knjižnice – savršen spoj!

U petak, 10. lipnja 2022. Knjižnica i čitaonica Grada Preloga bila je domaćinom okruglog stola pod nazivom „Potencijali razvitka manjih mjesta i gradova promicanjem knjige i čitanja“. Organizatori ovoga skupa su Hrvatsko knjižničarsko društvo i Komisija za čitanje, dok ga sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Partneri su Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i American Corner Zagreb.

Skupu je ispred Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske prisustvovala Maja Zrnčić, te knjižničarska savjetnica za narodne knjižnice u Hrvatskom zavodu za knjižničarstvo u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu Dunja Marija Gabriel. Naravno prisutni su bili mnogobrojni ravnatelji knjižnica iz cijele Hrvatske, kolege knjižničari i ravnatelji partnerskih institucija.

 

 

S obzirom na to da su knjižnice u malim mjestima glavni, a ponekad i jedini pokretači i nositelji kulturnog života lokalne zajednice, izuzetno su važni za aktivnosti poticanja i promicanja čitanja u društvu, no ponekad su njihovi potencijali nedovoljno prepoznati u knjižničarskoj zajednici na nacionalnoj razini . Prisutnima su uživo i putem online platforme ponuđeni inovativne i relevantne  teme i radionice.

Između ostalih, naše su kolegice Lucija Miškić Barunić i Ana Peranić održale dvije radionice pod nazivom Eramsu+ i knjižnice – savršen spoj kojima su predstavile svoj Erasmus+ projekt Knjižnice kao središte neformalnog i informalnog obrazovanja za odrasle te pružile sudionicima osnovne informacije o tome kako se prijaviti i sudijelovati i Erasmus+ programu.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj