Erasmus+ u Knjižnici (i što to znači za vas?)

Objavljeno:
Erasmus+ u Knjižnici (i što to znači za vas?)

Narodna knjižnica “Petar Preradović” nastoji biti u toku s radom europskih javnih knjižnica. Vođeni željom za unapređenjem programa za obrazovanje odraslih osoba osmislili smo Erasmus+ projekt pod nazivom – Knjižnica kao središte neformalnog i informalnog učenja za odrasle. Projekt je odobren i sufinanciran sredstvima Europske unije. Riječ je o jednogodišnjem projektu koji traje do 31. prosinca 2021.

U našem knjižničarskom loncu kuhaju se razne ideje, programi, radionice…

Naša prva aktivnost bit će posjeta partnerskoj knjižnici Vilnius County Adomas Mickevičius Public Library  i praćenje njihovog rada u području obrazovanja odraslih. Otputovat ćemo u Litvu, prikupiti njihove najbolje ideje i pokušati ih primijeniti u našoj knjižnici.

Druga aktivnost je pohađanje tečaja na temu inovativnih metoda u poučavanju. Učit ćemo brainstormati i primjenjivati metode kreativnog podučavanja… poput igranja uloga, kazališta potlačenih, debata, mentalnih mapa, mapiranja zajednice, izrade i planiranja lekcija te izrade inovativnih sadržaja za učenje.

Nakon povratka s naših putovanja, stvarnih ili virtualnih, osmislit ćemo za vas zabavne i edukativne radionice. Nadamo se da ćete nam se pridružiti u ovom zanimljivom putovanju do novih znanja. Zasigurno ćete naučiti nešto novo i zabaviti se. Informacije o radionicama bit će na našoj mrežnoj stranici.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj