Maze : izložba radova Aliye Budimir u sklopu programa Krea(r)tiva

Objavljeno:
Maze : izložba radova Aliye Budimir u sklopu programa Krea(r)tiva

U prizemlju Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar postavljena je izložba radova Aliye Budimir, dizajnerice interijera porijeklom iz Kazahstana koja se u Bjelovar doselila sa svojim mužem Antom.

Izložba pod nazivom Maze postavljena je u sklopu programa Krea(r)tiva koji Knjižnica provodi kako bi pružila podršku mladim umjetnicima.

Ovom romantičnom izložbom Aliya nam je ispričala svoju ljubavnu priču kroz sliku i dijalog imitirajući pri tome formu razmjene poruka i slika u aplikacijama za komunikaciju. Crteži su nastali spontano i usput kao izraz emotivnog stanja, želja  i maštanja.

„Maze su crtani likovi Ante i mene“, kaže Aliya. „ Na početku naše veze živjeli smo u različitim gradovima, pa čak i zemljama, i viđali se jednom svakih par mjeseci. Tako sam počela crtati nas dvoje u stilu crtića zamišljajući što bismo sve radili zajedno te mu slala jednu sliku svaku večer. S vremenom je to preraslo u čitavu seriju priča. „

Izložbu jednog dijela Aliyinih priča možete pogledati od 19. siječnja do 13. veljače u Knjižnici, a za više priča možete posjetiti virtualnu izložbu na sljedećoj poveznici www.thecuddlies.aliyabudimir.com

O Aliyi Budimir :

Aliya je rođena 1987. godine u Kazahstanu, Almaty. Preddiplomski studij dizajna je završila u Kazahstanu (Kazakh Leading Academy of Architecture and Civil Engineering), a na Sveučilištu u Londonu (London South Bank University) završila je urbanističko planiranje i dizajn te stekla naziv magistre dizajna. Pet godina se bavila organiziranjem događanja i dekoriranjem, a kao dizajnerica interijera radi već četiri godine.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj