Promocija rock autobiografije Sve bio je ritam

Objavljeno:
Promocija rock autobiografije Sve bio je ritam

U sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta, u ponedjeljak, 18. srpnja 2022. u 19 sati u Boho parku održat će se promocija rock autobiografije Sve bio je ritam Borisa Leinera, legendarnog bubnjara Azre, Vještica, Haustora, So Mazgoona itd. Autentično, suvremeno i zabavno štivo pisano “uz dlaku” obuhvaća najzanimljivije momente Leinerove bogate glazbene karijere.

Boris Leiner (Čakovec, 1957.), hrvatski je glazbenik i kipar. Počeo je umjetničku karijeru kao rock-bubnjar. Široj hrvatskoj javnosti postao je poznat kao bubnjar Azre te po angažmanima u drugim hrvatskim glazbenim projektima. Zadnjih se godina uz glazbu usporedno sve više bavi i kiparstvom.

Nakon više od četiri aktivna desetljeća u glazbi, Boris Leiner napisao je knjigu autobiografskih zapisa koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rocka (Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac i mnogi drugi), ispisane autentičnim, duhovitim stilom koji otkriva naličje života celebrityja, ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica.

Leinerovi prozni zapisi, ponekad u formi punokrvne kratke priče, a ponekad gotovo nadrealne, frenzične crtice sjajno dočaravaju avanture popularnog rokera. Leiner se potpuno otvara svojim fanovima i publici: ova knjiga ne poznaje tabue i okolišanja.

Boris Leiner će ovom knjigom Sve bio je ritam uzburkati uljuljkane glazbene i umjetničke krugove, a njegovo svjedočanstvo poželjet će pročitati sve generacije koje su od polovice sedamdesetih do danas odrastale uz Leinerov zaigrani, plesni ritam.

U slučaju nepovoljnog vremena, program će se održati na Studijskom odjelu Knjižnice (Trg E. Kvaternika, 2. kat).

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj