Iran – zemlja tirkizne boje

Objavljeno:
Iran – zemlja tirkizne boje

Ivan Đogić u Iran je prvi put došao kao turist, ali obuzet ljepotom i dvije tisuće dugom poviješću te zemlje, vratio se da bi ostao. O tome nam je s puno žara ispričao priču o jednoj dalekoj zemlji ujedno predstavljajući svoju knjigu Iran u prezentu, 8. srpnja 2022. u prepunom prostoru Studijskog odjela Knjižnice.

Dijelom kronika iranskog društva, kulture, povijesti i zemljopisa, a dijelom svojevrsna virtualna turistička tura, knjiga će vas povesti u fascinantan svijet zemlje o kojoj postoji mnoštvo zabluda. Ako vas zanima Iran i želite ga pobliže upoznati te ste se spremni uhvatiti ukoštac s vlastitim i medijskim predrasudama o Iranu, Irancima, šijitima, Islamskoj Republici, Perzijancima, tada svakako trebate pročitati ovu knjigu. Ipak, puno toga što pružaju veliki višemilijunski gradovi, a pritom mislim na više slobode koju uživaju žene koje u njima žive, uskraćeno je u malim selima gdje tradicija i konzervativno stajalište još uvijek duboko pruža svoje korijenje.

Ivan piše pitko, argumentirano, intelektualno ali ne zamorno, a tako i pripovijeda svoju priču o Iranu. U jednom smo se svi složili, Iranke su vrlo lijepe žene u što smo se mogli uvjeriti iz prve ruke. Naime, Ivana na putu kroz Hrvatsku prati njegova supruga Fariba u kojoj smo prepoznali sve odlike suvremenih iranskih žena.

Iran u prezentu knjiga je puna osobnih iskustava, turističkih informacija i povijesnih anegdota. Monografija, vodič, putopis, sve u jednom.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj