Dijana Zorić / Tips and tricks: storytelling za knjižničare

Objavljeno:
Dijana Zorić / Tips and tricks: storytelling za knjižničare

Tips and tricks: storytelling za knjižničare

Voditeljica će polaznike provesti kroz osnove primjenjivanja storytelling metoda i tehnika u svakodnevnom radu u knjižnici, ali i u sudjelovanju zaposlenika knjižnice u različitim projektima i programima vezanim uz kulturu, obrazovanje te čitalačku pismenost djece i odraslih. Teme koje ćemo otvoriti su brendiranje knjižnice, uspješno predstavljanje knjižničarskog fonda, kreiranje prepoznatljivih komunikacijskih poruka, uspješna komunikacija s različitim grupama korisnika knjižnice (djeca, odrasli, treća generacija, strani posjetitelji i dr.).

Dijana Zorić stručnjakinja je za storytelling i vanjsku komunikaciju. Surađivala je u osmišljavanju i plasiranju komunikacijskih strategija i ključnih poruka u kampanjama brojnih domaćih i inozemnih brandova. Educirala se i kontinuirano se usavršava na prestižnim svjetskim veleučilištima (International School of Storytelling na Emerson College, Scottish International Storytelling Festival u Edinburghu, Storytelling Centre Amsterdam te individualni treninzi u organizaciji renomiranih storytelling stručnjaka i umjetnika iz Europe i svijeta).

Suvlasnica je StoryLaba, prvog edukacijskog storytelling trening centra u Hrvatskoj. Suorganizatorica je STORYinga, 1. međunarodnog storytelling festivala u Hrvatskoj te supokretačica prve Storytelling akademije u Hrvatskoj čiji su programi verificirani od strane National Storytelling Networka. Iskustvo predavanja i rada s ljudima dovela ju je do statusa  mentorice na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu na Poslijediplomskom specijalističkom studiju Dramske pedagogije. Kao gostujući predavač, izlagala je na brojnim stručnim skupovima kao što su The Global Leadership summit, RSVP festival i mnogi drugi. Licencirana je turistička vodičica i interpretatorica baštine (članica European Association of Heritage Interpretation). Redovito održava poslovne edukacije iz područja storytellinga i business storytellinga.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj