Stipe Božić – K2 – trijumf i tragedija

Objavljeno:
Stipe Božić – K2 – trijumf i tragedija

Simptomi: Ljubitelj ste planinarskog štiva? Pratite rad našeg najuspješnijeg alpinista Stipe Božića? Zanima vas kako je tekao njegov uspon na jednu od najopasnijih svjetskih planina? Oduvijek vas je očaravao svijet Himalaja?

STIPE BOŽIĆTerapija: Najuspješniji hrvatski alpinist svih vremena osvojio je tri najviša svjetska vrha (Mount Everest, K2 i Kangchenjunga), popeo se na najviše vrhove svih kontinenata te ispenjao sve najteže alpske stijene. Mnogi od tih uspona bili su iznimno teški i opasni, mnogi su, nažalost, uzeli i ljudske žrtve, ali za samog Božića najopasniji je bio uspon na drugi najviši vrh svijeta, 8611 metara visok K2. Upravo zbog velikog broja žrtava, K2 alpinisti zovu ”Divljom planinom” i smatraju je najopasnijom od svih osamtisućnjaka, puno težom za uspon od samog Everesta.
Knjiga K2 – trijumf i tragedija snažna je i potresna priča o usponu na tu ”Divlju planinu”, sportskom trijumfu koji se prilikom silaska s vrha pretvorio u grčevitu borbu za preživljavanje. Stipe Božić napisao je više alpinističkih i putopisnih knjiga, ali upravo u ovoj ispripovijedao je svoje najdramatičnije penjačko iskustvo, koje ga je dovelo do psihičkog i fizičkog ruba, avanturu tijekom koje se neprestano borio i za svoj život i za život svojih penjačkih partnera.

 

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj