Žuto-plavi Biblić – virtualna slikovnica o našem bibliobusu

Objavljeno:
Žuto-plavi Biblić – virtualna slikovnica o našem bibliobusu

Ideja za slikovnicu Žuto-plavi Biblić nastala je povodom Mjeseca hrvatske knjige 2020. kao izraz promjene u pristupu prema našim najmlađim korisnicima, a nastavno na epidemiološku situaciju. U nastojanju da se na neki način približimo djeci te da nastavimo suradnju na razvoju rane pismenosti nastala je priča o jednom bibliobusu koji je bio jako nesretan jer nije mogao nastaviti svoj put, svoju misiju uveseljavanja djece šarenim slikovnicama.

Kako to često biva, pisana riječ donosi šarolike promjene te je tako i ova priča pala na plodno tlo. Na prijedlog pedagoginje Branke Biketa Caktaš djeca su nacrtala žuto-plavi bibliobus, a odgojiteljice su glasovima oživjele priču. 

U izradi slikovnice, za koju je tekst napisala Dražena Rajsz, sudjelovala su djeca iz dvije mješovite odgojno-obrazovne skupine Dječjeg vrtića Ciciban. Mentorice su bile odgojiteljice vrtića: Sandra Mikšec, voditeljica projekta, Sabina Raosavac, Andreja Orešković, Monika Pleskalt, Ana Pavliš te Branka Biketa Caktaš, pedagoginja.

Tako je nastala čarolija virtualne slikovnice Žuto-plavi Biblić. Ovo je bila jedna uspješna suradnja između naše Bibliobusne službe i Dječjeg vrtića Ciciban iz Bjelovara. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali!

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj