Zanimljivi književni susreti s mladom spisateljicom Magdalenom Mrčela

Objavljeno:
Zanimljivi književni susreti s mladom spisateljicom Magdalenom Mrčela

Petak 17. veljače, bio je dan za dva književna susreta s mladom splitskom spisateljicom Magdalenom Mrčelom. 

Na Dječjem odjelu autorica je predstavila svoj prvi roman “Kako je Flaegmarin postao kapetan”  koji je pobjednik natječaja Zvonko Todorovski 2017. godine za najbolji neobjavljeni roman za djecu i mlade.
Dobitnica je druge nagrade „Stjepko Težak“ za najbolju ljubavnu priču te finalistica natječaja „Slavko Kolar“, „Freaky Friday“, „Kvant književnosti“ i „West Herzegovina Fest“. Njezine su kratke priče dosad objavljivane na internetu, a poezija u zbirci „Džepni oblak“ (2015.) i „Odgoda ljeta“ (2016.).
Na susretu su sudjelovali su učenici II., III. I IV. osnovne škole Bjelovar. Druženje je bilo izuzetno zanimljivo i zabavno!

U večernjem terminu, na Studijskom odjelu predstavljeni su problemski romani za mlade.

Tinejdžerski roman „Dnevnik 4. A“ objavljen je 2019. godine, a već godinu nakon toga i  psihološki roman „Između“ koji tematizira borbu s mentalnim bolestima i suicid. U kriminalističkom romanu „Osvetnici“ (2021.) propituje pravo, pravdu i pravednost kroz stvarne priče šest  zatvorenika, a šarolikim temama – svijetom nenaklonjenim malom  čovjeku, predrasudama, egzistencijalnim pitanjima, razočaranjima, prijateljstvima, ljubavima i igrom – bavi se u zbirci priča „Parazit“ koju je objavila 2022. godine.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj