Spikaonica: Influenceri i njihov utjecaj na mentalno zdravlje

Objavljeno:
Spikaonica: Influenceri i njihov utjecaj na mentalno zdravlje

Nekada su najveće zvijezde i najutjecajniji uzori za mlade bili glumci, pjevači, sportaši i druge osobe iz svijeta poznatih i slavnih dok u današnjem svijetu tu ulogu preuzimaju influenceri. Riječ influencer u engleskome jeziku označuje općenito osobu ili skupinu osoba koja ima kakav utjecaj. Ta se riječ upotrebljava i u engleskome i hrvatskome, u vezi s društvenim mrežama i popularnošću koju osoba ili skupina na njima ima; osobe koje na društvenim mrežama imaju mnogo sljedbenika. Cilj Spikaonice je razgovarati o problematici utjecaja influencera na mlade, njihovo ponašanje i oblikovanje stavova. Pitanja na koja ćemo pokušati dobiti odgovore:

  • objavljuju li influenceri poboljšanu verziju svog života
  • uspoređuju li se mladi s influencerima i kako se pri tom osjećaju
  • vode li influenceri računa o svojim objavama i jesu li svjesni kakav sadžaj kreiraju te na koji način te objave/sadržaji mogu utjecati na mlade
  • jesu li društvene mreže jedini krivac za porast problema s mentalnim zdravljem među djecom i mladima.

Povodom obilježavanja svjetskog dana mentalnog zdravlja, 10. listopada održana je Spikaonica Influenceri i njihov utjecaj na mentalno zdravlje. Gošće su bile Mirela Ileković, univ..spec.psih.sav. , stručna suradnica psihologinja u I. osnovnoj školi Bjelovar, Andrea Pacadi, mag. kineziologije, influencerica i Sara Đurđević, učenica 4. razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar. Učenici III. i IV. osnovne škole kao i učenici Osnovne škole Ivanska naučili su koliko je važno očuvati mentalno zdravlje, kako najbolje iskoristiti slobodno vrijeme, poigrali neke edukativne igre i dobili korisne savjete.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj