S kim da porazgovaram?

Objavljeno:
S kim da porazgovaram?

U petak, 19. siječnja 2024., na Studijskom odjelu Narodne knjižnice “Petar Preradović” gostovala je magistra psihologije i edukantica gestalt psihoterapije Ana Vidović (Trgovačka srednja škola u Zagrebu) koja je održala predavanje S kim da porazgovaram?

Predavanje je bilo organizirano u okviru Ciklusa predavanja o mentalnom zdravlju za učenike srednjih škola, a sudjelovali su učenici Medicinske škole i Obrtničke škole iz Bjelovara.

Na ovom zanimljivom, edukativnom  i korisnom predavanju bilo je riječi o pojmovima, svrhom i različitim vrstama psihoterapije. Razgovaralo se o tome kako razumijeti vlastita emocionalna stanja te kako potražiti pomoć kada je potrebna, kako pronaći dobrog terapeuta i zašto je psihoterapija uopće bitna.

Unatoč stigmama u našem društvu, mentalno zdravlje je izuzetno bitno i nerijetko utječe na sve aspekte života pojedinca pa smo smatrali korisnim organizirati jedno ovakvo predavanje te dati podršku spomenutoj dobnoj skupini koja se ponekad s problemima mentalnog zdravlja nosi sama, često u tišini.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj