Putopisno predavanje / 4000 kilometara istočnom Afrikom

Objavljeno:
Putopisno predavanje / 4000 kilometara istočnom Afrikom

U četvrtak 11.11.2021. u 19 sati bjelovarska knjižnica nastavlja s programima u Mjesecu hrvatske knjige 2021. kada će posjetitelje u Afriku povesti Vedran Buble u putopisnom predavanju Swahililand – 4000 kilometara istočnom Afrikom.

Vedran Buble je putopisac i novinar, najpoznatiji po svojim putopisima iz Južne Amerike i jugoistočne Azije, a odnedavno i Afrike. Rođen je u Splitu 1983. godine. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti 2007.

Nakon deset godina rada kao novinar, 2015. okreće se svojim dječjim fantazijima – putovanjima i pisanju. Svojom kratkom pričom Crvotočina ušao je među 20 finalista na Europskom festivalu kratke priče 2016., a iste mu je godine priča It smells like Christmas uvrštena u 8 najboljih priča te tiskana u zbirci Iskopane priče 2, urednika Zorana Antičevića. Godine 2017. izdao je roman Kaverna.

Otkako je 2015. sretno pobjegao iz zatvora konvencionalnog života, Buble je ukupno proveo nešto manje od dvije godine putujući Latinskom Amerikom, Azijom i Afrikom, odakle je napisao gotovo stotinu putopisnih članaka za portale Lupiga i Index, ponijevši kući golemu količinu inspiracije za svoj budući književni rad. O tome kako mu je bilo Bjelovarčani će imati prilike čuti uživo u bjelovarskoj knjižnici.

Veselimo se Vašem dolasku!

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj