Predstavljeno stvaralaštvo književnika Josipa Tripovića

Objavljeno:
Predstavljeno stvaralaštvo književnika Josipa Tripovića

Crnogorski književnik Josip Tripović 17. velječe 2022. predstavio je svoje dvije knjige „Kad dotakneš dno“ i „Mala Dolores“ na Studijskom odjelu. 

Nazočne su pozdravili ravnateljica bjelovarske knjižnice Vjeruška Štivić i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Bjelovaru Vedran Milić.

Tripović je vrlo emocionalno govorio o svojoj autobiografskoj knjizi „Kad dotakneš dno“ te je svima poručio da i u najtežim trenucima svatko u sebi treba spoznati vrijednost života, ljubav prema najbližima i Bogu. Njega je vodila i osnaživala ljubav prema dvojici sinova. Boreći se sedam godina s bolešću, operacijama i traumama stekao je jedinstveno iskustvo koje je želio podijeliti s drugima i na taj način pomoći svima koji će se naći u sličnoj situaciji.

Ono što povezuje Tripovićeve knjige gotovo je sugestivni naglasak na samopouzdanju, ljubavi prema bližnjima te vjera u (sve) ljude i Boga, istaknuo je moderator programa Slaven Klobučar.

Književnik je govorio i o svom rodnom kraju što je bilo popračeno snimkama i fotografijama na kojima je vidljiva izuzetna ljepota rijeka, kanjona, šumovitih predjela, arhitekture i čistog mora. Na kraju je izrazio zahvalnost na ukazanoj mu časti da predstavi svoja djela i zemlju u godini obilježavanja 180. obljetnice Matice hrvatske (1842.-2022.).

Program je nastao u suradnji između Vijeća ogranaka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije, Ogranaka Matice hrvatske u Bjelovaru i Narodne knjižnice „Petar Preradović.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj