Naslikajte poeziju!

Objavljeno:
Naslikajte poeziju!

Dragi korisnici, pozivamo vas da zajedno s nama na kreativan način proslavite Svjetski dan poezije koji se obilježava 21. ožujka. Sudjelujte u izradi likovno-pjesničke izložbe kojom želimo ostvariti dijalog između poezije i slikarstva.
 

Odaberite svoj najdraži pjesnički tekst i pretvorite ga prema vlastitom doživljaju u likovno djelo. Uzmite u ruke kistove, olovke, pastele, grafičke tablete ili bilo koje druge slikarske alate i pretvorite poeziju u sliku.

Svoje nam radove dostavite na Odjel za odrasle najkasnije do 14. ožujka 2022. godine, a mi ćemo ih postaviti u izložbene prostore Knjižnice.

Ovom prilikom vas podsjećamo da smo prošle godine istom prigodom održali virtualni glazbeno-pjesnički recital Zasvirajte poeziju! koji možete preslušati ovdje:

Svjetski dan poezije proglašen je u Parizu 1999. godine na 30. zasjedanju UNESCO-a s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i proučavanja poezije širom svijeta. Na proglašenju je naglašena potreba za odavanjem priznanja poeziji i potreba za poticanjem nacionalnih, regionalnih i internacionalnih poetskih pokreta. Slavljenjem Svjetskog dana poezije, UNESCO prepoznaje jedinstvenu sposobnost pjesništva da uhvati stvaralački duh ljudskoga uma.

Potiče se povratak usmenoj tradiciji pjesničkih recitala, promoviranje podučavanja poezije i približavanje pjesništva drugim umjetnostima kao što su kazalište, ples, glazba i slikarstvo. Cilj je i podržati male izdavače i stvoriti atraktivnu sliku poezije u medijima kako bi se pokazalo da poezija ipak nije zastarjeli oblik umjetnosti i da omogućava cjelokupnom društvu povratak svom identitetu. Zato vas još jednom pozivamo da sudjelujete i da zajedno s nama naslikate poeziju!

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj