Predstavljanje knjige Zdenke Brebrić: Knjižničarka

Objavljeno:
Predstavljanje knjige Zdenke Brebrić: Knjižničarka

Bila nam je velika čast i zadovoljstvo nastaviti suradnju s članovima HPKZ-a, njihovim gostima, svim ljubiteljima  knjige i čitanja. 

Sinoć smo na Studijskom odjelu bjelovarske knjižnice Narodna knjižnica “Petar Preradović” Bjelovar predstavili knjigu naše bjelovarske autorice, Zdenke Brebrić R. Šaric “KNJIŽNIČARKA, portret s d(r)amom”.
 
“Studijski odjel, drugi dom knjižničarke”, sinoć je prštao od emocija i dobrih vibracija. Osim što je otkrila zašto je baš pisala o knjižničarki i kakve veze imaju dama i drama, autorica nas je oduševila interpretacijom dvije priče i sigurno potaknula mnoge na čitanje.
 
O knjizi, književnosti, čitanju, dragim ljudima i događajima vezanim za ovu temu govorila je recenzentica, poznata hrvatska književnica Julijana Matanović i na to smo iznimno ponosni. Riječi koje je uputila dugo ćemo pamtiti, a suze koje su zaiskrile u očima publike govore o neopisivoj radosti što nas je počastila svojim dolaskom i omogućila užitak ovog susreta.
 
O Zdenki i njezinom radu te Biblioteci Stvaralaštvo učitelja govorila je glavna urednica Zorka Renić.
Ornela Malogorski, predsjednica Ogranka, istaknula je vrijedan rad Ogranka kroz proteklih 30 godina i svih koji tome doprinose.
 
U ime domaćina nazočne je pozdravila ravnateljica knjižnice Vjeruška Štivić. Glazbenim izvedbama sve je oduševio Vedran Milić i ovo večer zaista učinio posebnom.
 
Za dobre fotografije koje ovom priliko dijelimo pobrinuo se Štefan Brajković koji ih je i ustupio za korištenje. Hvala svima koji su došli i uživali s nama! Posebno hvala svima koji su radili na knjizi: Zorka Renić, Anita Sertić Kurtušić, Tatjana Kreštan, Julijana Matanović, Ornela Malogorski, Jelena Ivezić, Mirta Margetić, Danijel Ruzic, KB color, ali i svima koji su Zdenki bili podrška tijekom pisanja knjige… Hvala svima koji su i financijski pomogli: Coner. d.o.o., Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija.
 
Fotografije možete pogledati ovdje
 
Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj