AMOR FATI Marine Đokić

Objavljeno:
AMOR FATI Marine Đokić

U Narodnoj knjižnici “Petar Preradović“ u srijedu 7. rujna, održano je predavanje Marine Đokić: Astro magic show AMOR FATI.

Amor fati je latinska fraza koja može se prevesti kao “ljubav prema sudbini “ ili “ljubav prema svojoj sudbini”. Koristi se za opis stava u kojem se sve što se događa u životu, uključujući patnju i gubitak , vidi kao dobro ili, u najmanju ruku, potrebno.

Zašto Amor fati? U uvodu svog izlaganja Marina Đokić pojasnila je stav slavnog njemačkog filozofa:

Amor fati često je povezan s onim što je Friedrich Nietzsche nazvao „vječnim ponavljanjem“, idejom da se, u beskonačnom vremenskom razdoblju, sve ponavlja beskrajno. Iz toga je razvio želju da bude spreman živjeti potpuno isti život uvijek iznova cijelu vječnost (“… čeznuti ni za čim gorljivije od ove krajnje vječne potvrde i pečata”).“

Marina Đokić po zanimanju je diplomirana pravnica rođena u Splitu 1984. koju je oduvijek privlačilo sve što je mistično, duboko, trajno i skriveno, stoga ne čudi da je karijeru izgradila rješavajući zločine. Đokić nas podsjeća da postoji razlog zašto se nalazimo tamo gdje jesmo, bilo to ugodno ili ne, posjedujemo alate kojima možemo mijenjati sebe, a samim tim i „sudbinu“. Jedino nas pomirenje sa samim sobom, svojim unutarnjim svijetom i vanjskim okolnostima vodi do slobode, pri čemu ne smijemo zaboraviti da svatko od nas ima svoj put.

Đokić nam je pokušala približiti astrološke tranzite od 2020. – 2022. godine kako na globalnom tako i na individualnom planu kroz pandemiju koronavirusom COVID-19, financijskim udarom i planetarnom krizom. Pritom je istaknula:

Marina Đokić12a

„Ljudima bih savjetovala da se polako krenu pripremati za krizni period čiji ćemo puni učinak vidjeti tek sredinom sljedeće godine, a 17. listopada 2023. kada se Merkur vrati na poziciju s koje je krenuo unatrag, sve što je ostalo nerazjašnjeno, napokon dobiva svoje odgovore. U isto vrijeme Saturn će biti u kvadratu s Uranom pa možemo očekivati suočavanje prošlosti i budućnosti. Na početku smo ciklusa koji će trajati 45 godina. Bit će to teško razdoblje puno nepredviđenih restrikcija, razdoblje neželjenih promjena s cijelim nizom otegotnih okolnosti za ostvarenje željenih promjena. Kriza će se vezati na pomrčine i cijeli ciklus Bik/Škorpion, odnosno planete koje gledaju moje/tvoje, tuđi novac/vrijednost novca i proizvodnju. Svi ćemo si morati postaviti pitanje kako se ponašamo u međuljudskim odnosima, sagledati što sve možemo poboljšati, sami sebe kritički sagledati.“

Marina Đokić astrologijom se bavi već 20 godina, osobno joj pomaže da dobije što bolji uvid u samu sebe ali primarna joj je ipak psihološka astrologija. Slobodno vrijeme provodi u prirodi, planinareći, kolekcionar je šešira i strastveni audiofil.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj