Predstavljanje knjige Račačka kajkavština : rječnik Orlovca, Sasovca i Slovinske Kovačice

Objavljeno:
Predstavljanje knjige Račačka kajkavština : rječnik Orlovca, Sasovca i Slovinske Kovačice

U petak 10. lipnja 2022. održat će se predstavljanje 2. izdanja knjige Račačka kajkavština : rječnik Orlovca, Sasovca i Slovinske Kovačice autorice Dragice Ščrbačić Dragovac.

Knjigu će pored same autorice predstaviti i glavni urednik Tomislav Čanković, dijalektološki urednik dr. sc. Mijo Lončarić te recenzentica Tatjana Kreštan, a predstavljanje će moderirati Andrea Pavliš.

Događaj će dodatno biti obogaćen skečevima Mali kviz znanjaŽivot z vragom i Bogom na selu u izvedbi Katarine i Marije Pavliš.

Predstavljanje će se održati u na Studijskom odjelu Knjižnice (2. kat) s početkom u 18 sati.
 

Dragica Ščrbačić Dragovac, ekonomistica, rođena je u obitelji Ščrbačić 2. studenoga 1954. u Orlovcu. Nakon završene osnovne škole u Novoj Rači i gimnazije u Bjelovaru odlazi na studij u Zagreb, gdje i danas živi. Više od četrdeset godina bila je zaposlenica u Hrvatskom povijesnom muzeju. Proživljeno djetinjstvo i kultura življenja rodnoga kraja neiscrpne su teme njezinih knjiga.

Prvu zbirku pjesama Kupanje u crvenim jabukama izdala je 2008., a zbirku priča Odvezivanje pupka, dio I. 2012. godine. Knjigu Povijest nogometa u Novoj Rači objavila je 2016., Odvezivanje pupka, dio II. 2018., a rječnik Račačka kajkavština : rječnik Orlovca, Sasovca i Slovinske Kovačice 2021. godine.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj