Predstavljanje knjige Ma bit će ok

Objavljeno:
Predstavljanje knjige Ma bit će ok

 

ČETVRTAK, 1. SRPNJA 2021.
19 SATI
BOHO PARK

U slučaju kiše susret se prebacuje u prostor Studijskog odjela (Trg E. Kvaternika 11, 2 kat).

U goste nam dolazi bloger i kolumnist Domagoj Knežević. Ovom prilikom predstavit će se njegova prva knjiga Ma bit će ok. Razgovor s autorom vodit će blogerica Andrea Cvjetković.

ŠTO SU O KNJIZI REKLI KNJIŠKI BLOGERI

Tekstovi skupljeni u knjigu su dali njegovom sarkazmu i stilu pisanja da dođe do izražaja. On sam u predgovoru kaže da su tekstovi u knjizi “the Best of” i zaista jesu… The Best.

Kad sam je krenula čitati jako nadobudno sam uzela zapisivati citate i nakon dva već odustala. Knjiga je bila predinamična za takve pauze.

Smijala sam se na glas i zasuzila znajući da i mene uskoro očekuje susret s nekim izazovima s kojima se autor već nosi, najimpozantniji od kojih je veliki P – the pubertet.
U gotovo svakom poglavlju našla sam i naše obiteljske i roditeljske trenutke ili pak osobne i bračne žute minute. Ova knjiga je jednostavno i istinito život. Ne ovakav kakav mora biti na Instagramu gdje ne smiješ imati ni tepih s cesticom jer nije instagramičan, nego pravi, obični, hrvatski, normalni život… Jer normalno ipak postoji, koliko god nas ekrani pokušavali uvjeriti u suprotno.

Ovo je knjiga za vas ako se i vi želite nasmijati i malo podsjetiti da se život događa svima, i ne, nije baš instagramičan. Bez filtera i prenemaganje i šampanjca od soma eura. Nije možda uvijek lako, ali bit će ok!

Ivanka Ferenčić Martinčić

„Ma bit će ok” obična je zbirka nimalo običnih priča o najobičnijim, svakodnevnim situacijama. Domagoj nam kroz oči supruga i oca triju kćeri donosi jedinstven uvid u blagoslove i nevolje suživota s četiri mlade dame, usput komentirajući aktualne situacije u nas i u svijetu, kao i neshvatljive trendove, koji produbljuju ionako predubok jaz između roditelja i djece.

Bez obzira na to jeste li u braku ili ne, jeste li generacija kojoj su „osamdesete bile godine” rođenja ili ne, imate li malu djecu ili tinejdžere, ili možda uopće nemate djecu, u ovom sijasetu (ne)tipično muških komentara pronaći ćete nešto za sebe.

Smijeh, suze, nemoć, ganutost, ogorčenost, osjećaj nedostatnosti, zbunjenosti, revoltiranosti i onaj sveprisutan, nimalo poželjan osjećaj prosvjetljenja kada shvatimo da se pretvaramo u vlastite roditelje – sve ćete to osjetiti čitajući Domagojeve priče.

Ako vam pojmovi poput škole za život s tacnom u ruci, migracije tinejdžera, postporođajne erektilne disfunkcije, perzijske mačke iz odvoda te amnezije pristojnosti zagolicaju maštu, uronite među stranice ove posebne knjige i pročitajte što o svemu ima reći jedan poseban muškarac, otac i gospodin.

Andrea Cvjetković

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj