Održana Spikaonica – Naša Erasmus avantura

Objavljeno:
Održana Spikaonica – Naša Erasmus avantura

Na Dječjem odjelu, 25. listopada 2022. održali smo prvu Spikaonicu u ovoj školskoj godini na kojoj su učiteljice i učenici I. osnovne škole Bjelovar predstavili Erasmus+ KA2 projekt “Schools for Future”.

“Schools for Future” bio je dvogodišnji projekt školskih strateških partnerstava s temom promoviranja ekologije i održivog razvoja koji je trajao od 1. 9. 2020. do 31. 8. 2022. Partneri u projektu bili su Hrvatska, Latvija, Španjolska i Njemačka kao koordinator. Ciljevi su bili: zaštita okoliša, zaustavljanje klimatskih promjena te održivi razvoj, stvaranje svijesti o ekološkim problemima, detektiranje problema vezanih uz zaštitu okoliša unutar škole te unaprijeđenje digitalnih i jezičnih kompetencija učenika. Sudionici projekta iz Bjelovara bili su ravnateljica Martina Supančić, učiteljice Jela Galunić, Helena Gustović Ljubić, Maja Puc, Petra Turković i učenici I. osnovne škole.

Oni su na Spikaonici učenicima III. i IV. osnovne predstavili svoje sudjelovanje u projektu, ispričali svoja iskustva i dojmove te pokušali potaknuti ostale da se uključe u Erasmus+ projekte. Za sudionike su pripremili kratke Kahoot kvizove, a najuspješniji učenici su osvojili prigodne nagrade.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj