Jazz – obzori Davora Hrvoja

Objavljeno:
Jazz – obzori Davora Hrvoja

U srijedu, 3. svibnja 2023., u našoj je knjižnici gostovao gospodin Davor Hrvoj, prvo pero jazz – novinarstva usudili bismo se reći ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Povod ovom okupljanju bila je njegova posljednja knjiga Zamrznuta glazba, te otvorenje izložbe njegovih fotografija na kojima nam je predstavio 52 portreta čuvenih domaćih i svjetskih jazz – glazbenika.

Uz Davora Hrvoja, gosti su nam bili i gospodin Krešimir Ivanček koji nas je lijepo i  stručno uveo u svijet foto – portreta kojima smo bili  okruženi, te prvi bjelovarski jazz – autoritet gospodin Vojislav Kranželić, koji je s nama podijelio svoja sjećanja na dugogodišnje prijateljstvo s Davorom i razmišljanja o knjizi koju smo predstavljali te jazzu općenito.

Sama knjiga sadrži 35 intervjua sa samom kremom svjetskog jazza, iz kojih je autor uspio izvući njihova najintimnija razmišljanja o ulozi jazza danas, osjećaju na pozornici tijekom svirke, zašto neki ne pristaju na termin jazz, te brojna druga.

A kako sve ne bi ostalo samo na slici i riječi, učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog su cijelu večer više nego lijepo ilustrirali s tri glazbene točke na oduševljenje svih prisutnih. Za ovaj šlag na torti možemo zahvaliti  njihovom voditelju, prof. Zlatku Strčiću. Sve u svemu, nadamo se da će ovakvih  druženja biti još a Davor nam je otkrio da već sprema novu  knjigu. Što drugo reći nego – jazzoljupci, strpite se!

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj