Izradili smo Strateški plan Knjižnice od 2022. do 2027.

Objavljeno:
Izradili smo Strateški plan Knjižnice od 2022. do 2027.

Narodna knjižnica „Petar Preradović” najstarija je kulturna ustanova u Bjelovaru, ali i jedna od najstarijih narodnih knjižnica u Hrvatskoj. Tijekom 2022. godine Knjižnica će obilježiti nekoliko obljetnica – 190 godina Narodne knjižnice „Petar Preradović”, 70 godina Dječjeg odjela i 50 godina Bibliobusne službe.

Na bogatoj povijesti gradimo suvremenu knjižnicu za lokalnu zajednicu. U današnjem društvu u kojem „stalna samo mijena jest” Knjižnica nastoji uskladiti svoje poslovanje i resurse u skladu s promjenama i potrebama lokalne zajednice. Posljednje godine obilježila je epidemija bolesti COVID–19 što je znatno utjecalo na Knjižnicu, ali i na cjelokupno društvo. Bile su potrebne brze reakcije i odluke te prilagodba programa i usluga.

U Strateškom planu Narodne knjižnice „Petar Preradović” za razdoblje od 2022. do 2027. godine osvrnuli smo se na proteklo razdoblje i dosadašnja ostvarenja, trenutačnu poziciju i okvire unutar kojih Knjižnica djeluje – pravni, institucionalni, strateški i financijski okvir, pregled ustrojbenih jedinica, ljudskih potencijala, analizu okoline, predstavljanje nove vizije i misije, predstavljanje  strateških ciljeva te implementaciju i provedbu novog strateškog plana. Rezultati istraživanja korisnika, koje je provedeno od 1. do 30. travnja 2021. i u kojem je sudjelovalo 425  spitanika, također su implementirani u ovaj Strateški plan.

Cjeloviti tekst pogledajte na poveznici Strateški plan Narodne knjižnice “Petar Preradović” Bjelovar 2022.- 2027.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj