Prihvaćen Erasmus + projekt „Knjižnica kao središte neformalnog i informalnog učenja za odrasle“

Objavljeno:
Prihvaćen Erasmus + projekt „Knjižnica kao središte neformalnog i informalnog učenja za odrasle“
Iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije stigla nam je lijepa vijest. Prihvaćen je Erasmus + projekt „Knjižnica kao središte neformalnog i informalnog učenja za odrasle“ kojeg su, u ime Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar, prijavile kolegice Lucija Miškić Barunić i Ana Peranić. Projekt je prijavljen kao Ključna aktivnost 1 u području obrazovanja odraslih.
Projekt podrazumijeva sedmodnevni studijski boravak naših kolegica u glavnom gradu Litve Vilniusu i praćenje rada knjižnice „Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka „ koja je poznata po svojim inovativnim programima za obrazovanje odraslih.
Zatražena financijska potpora od 7.260,00 EUR odobrena je u cijelosti.
Cilj našeg projekta je ojačati ulogu Knjižnice u području cjeloživotnog obrazovanja odraslih, poboljšati kvalitetu postojećih i stvoriti nove moderne programe i usluge za obrazovanje odraslih te potaknuti aktivno sudjelovanje u društvu osoba u nepovoljnom položaju.
Ovo je izvrsna prilika za našu knjižnicu da krene u smjeru razmjene znanja i iskustava s drugim europskim knjižnicama te time ojača partnerske odnose s međunarodnim organizacijama, a temelj je za unaprjeđenje rada naše ustanove.
Projekt je razrađivan u dogovoru s kolegama iz knjižnice u Vilniusu te im se ovim putem još jednom zahvaljujemo na suradnji.
Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj