Izložba stripova Ágnes Viktórije Jávorszky i Antonia Mitaga

Objavljeno:
Izložba stripova Ágnes Viktórije Jávorszky i Antonia Mitaga

TURISTI, MAČKE I DVIJE NABIJENE PUŠKE

ŠTO?

IZLOŽBA STRIPOVA “TURISTI, MAČKE I DVIJE NABIJENE PUŠKE”

GDJE?

NARODNA KNJIŽNICA PETAR PRERADOVIĆ BJELOVAR

KADA?

OD 2. KOLOVOZA DO 1. RUJNA 2021.

TKO?

ÁGNES VIKTÓRIA JÁVORSZKY I ANTONIO MITAG

TKO SU ÁGNES VIKTÓRIA JÁVORSZKY I ANTONIO MITAG  I KAKO SU NASTALI NJIHOVI STRIPOVI?

Mi smo Viktória i Antonio, Mađarica i Hrvat, i naša priča kreće prije šest godina kada smo odselili na Island. Tamo smo radili u nekoliko turističkih poduzeća i dolazili smo u kontakt s različitim osobama od kojih je nemali broj znao imati vrlo neugodnu osobnost. Kroz godine iskustva rada s turistima shvatili smo da jedan dio njih vrlo često ponavlja jedna te ista pitanja. Kako bismo „otpustili“ tu malu frustraciju, počeli smo crtati The TourBunny, strip o suludim turistima. Svi stripovi su istinite zgode koje su se dogodile nama ili našim kolegama i prijateljima. Prve stripove objavljivali smo u Facebook grupi koja je okupljala isključivo naše kolege koje su nas na kraju i nagovorile da stripove podjelimo s javnošću. Nakon prvih par dana jedan je od kolega strip postavio na stranicu islandskih turističkih radnika, i tako je sve krenulo… Otada imamo Facebook, Instagram i Twitter, Patreon i Ko-Fi. Izdali smo tri knjige i sada već radimo na četvrtoj.

            Krajem 2019. godine vratili smo se u Hrvatsku gdje smo udomili Doriana, nježnog i dragog miceka kojem je trebao dom. Ubrzo nakon toga smo na ulici pronašli i Alexandra, miceka bandita koji nam se uvukao pod kožu pa smo udomili i njega. Naravno, sa dva miceka u kući nikada nije dosadno pa smo uskoro počeli crtati i njihove dogodovštine u stripu The Hairball Chronicles.

 

Prije par mjeseci krenuli smo sa još jednim, nešto mračnijim stripom za odrasle čitatelje. The Dark Lines nije tematski oblikovan poput druga dva stripa pa su nam s njim ruke odrješenije te imamo više prostora za igru.

 Stripovi izlaze svaki radni dan. Ponedjeljkom i petkom novi TourBunny, utorkom The Hairball Chronicles, četvrtkom Dark Lines, a srijedom se vraćamo na svoje početke i objavljujemo preuređene TourBunny stripove iz prve godine.
Uskoro planiramo započeti još jedan strip koji bi se tematski oslanjao na Dungeons and Dragons, igru igranja uloga, a koji bi imao mač i magiju kao glavnu temu. No, o tome nešto više kad napravimo prvih nekoliko stripova.

Sve naše stripove možete naći na avjamcomics.com i ko-fi.com/avjamcomics, te na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Poveznice možete pronaći i  na našoj mrežnoj stranici.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj