Ragnar Jónasson – Snježno sljepilo

Objavljeno:
Ragnar Jónasson – Snježno sljepilo

Simptomi: Još vam nije dosta skandinavskih krimića? Želite se uvjeriti da Islanđani nisu samo odlični nogometaši nego i izvrsni pisci?

Terapija: U malo, izolirano ribarsko mjesto Siglufjӧrður na krajnjem sjeveru Islanda stigla je zima, tako da se do njega može doći samo kroz stari planinski tunel. Jedna je mlada žena pronađena polumrtva, krvava i bez svijesti kako leži na snijegu u svom vrtu. Gotovo istodobno u lokalnom kazalištu smrtno strada poznati pisac nakon pada niz stepenice. Pred mladim i neiskusnim policajcem, koji je direktno s Policijske akademije u Reykjaviku stigao u Siglufjӧrður, nalazi se veliki izazov u kojem mora razlučiti istinu od laži i otkriti skrivene zločine iz prošlosti, a sve to u maloj i zatvorenoj sredini u kojoj nikome ne može vjerovati i u kojoj ga neprekidne snježne mećave i vječna noć dovode do ruba očaja…

Ragnar Jónasson (Reykjavik ,1976.) islandski je pisac i prevoditelj. Najpoznatiji je po serijalu trilera Mračni Island koji započinje romanom Snjóblinda (Snježno sljepilo) iz 2010. i čija prava na TV adaptaciju je otkupila britanska produkcijska kuća ”On the Corner”. Preveo je na islandski četrnaest romana Agathe Christie, nekoliko mu je kratkih priča objavljeno u njemačkim i islandskim književnim časopisima, a radio je i kao izvjestitelj za Islandsku nacionalnu radioteleviziju.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj