Isaac Bashevis Singer – Rob

Objavljeno:
Isaac Bashevis Singer – Rob

Simptomi: U gadnim ste ljubavnim problemima? Nekako ste nervoznjikavi? Slabo spavate? Trzate se na zvonjavu mobitela ili telefona? Teško prepoznajete onu osobu u ogledalu? Rodbina i prijatelji vas već dulje vrijeme promatraju s upitnikom na licu? Zaboravite! Sve je to ništa naspram situacije u kojoj su se našli Jakov i Vanda, junaci romana kojeg vam danas preporučujemo.

 Terapija: Roman pročitati u najviše dva daha, bez šećera i grickalica, eventualno s limunom, a nakon toga lagano glavu promućkati i misli sabrati. Vidjet ćete da pali!

Rob je remek – djelo velikog pisca i nobelovca Isaaca Bashevisa Singera. Ovaj veliki ljubavni roman već je odavno rado čitano štivo i, može se reći, klasično djelo svjetske književnosti, a okvirna radnja je sljedeća: Jakov je rob zaljubljen u kćer svojega gospodara. Kad mu Vanda uzvrati ljubav, njihova će veza postati zabranjenom budući da je on Židov, a ona kršćanka, budući da je on rob, a ona gospodarica. Nakon otkupa iz ropstva Jakovu sloboda bez Vande neće mnogo značiti. On će se vratiti po nju i oni će skupa otići živjeti u jednu židovsku zajednicu iako će Jakov znati da će njegov narod vrlo teško prihvatiti osobu druge vjere.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj