Slavenka Drakulić – Frida ili o boli

Objavljeno:
Slavenka Drakulić – Frida ili o boli

Simptomi: Ponekad se osjećate zarobljeno u svom tijelu. Pitate se kako bi bilo da ste savršeno zdravi, zgodni i lijepi, baš kao ljudi iz reklama. No, to su samo reklame. Život piše neke druge priče. Jedna malo drukčija, bolnija, ali nadahnjujuća priča je ono što vam preporučamo.

Terapija: Knjigu,  Frida ili o boli autorice Slavenke Drakulić, bilo bi najbolje pročitati u jednom dahu. Knjiga je jednostavno takva, kad počnete čitati ne možete stati iako će vas u pojedinim trenucima rastužiti, ali opet pokazati da ne moramo živjeti ograničeni svojim tijelom.

Ljubav i bol opsesivne su teme Slavenke Drakulić, a u Fridi Khalo pronašla je junakinju koja joj je omogućila da istraži najdublje i najekstremnije registre tih temeljnih ljudskih osjećaja. Meksička slikarica koja je preživjela 32 operacije – u mladosti joj je utrobu probila čelična šipka, noga joj je bila potpuno smrskana, a kralježnica zauvijek uništena – unatoč boli, stalnoj i nesavladivoj, živjela je intenzivno i ispunjeno. Bila je u vezi s nekim od najglasovitijih ljudi  svog doba i naslikala je slike koje su je pretvorile u ikonu 20. stoljeća. Ponirući u njen svijet bol i ljubav, a s puno tankoćutnosti, i sa zalogajem vlastitog iskustva, Slavenka Drakulić napisala je fascinantan roman u kojem se neprekidno isprepliću, obogaćuju i poništavaju bol i jezik ljubavi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pretraživanje kataloga

Događanja

Nothing from 3. prosinca 2020. to 3. siječnja 2021..

  Preskoči na sadržaj