Slavenka Drakulić – Frida ili o boli

Objavljeno:
Slavenka Drakulić – Frida ili o boli

Simptomi: Ponekad se osjećate zarobljeno u svom tijelu. Pitate se kako bi bilo da ste savršeno zdravi, zgodni i lijepi, baš kao ljudi iz reklama. No, to su samo reklame. Život piše neke druge priče. Jedna malo drukčija, bolnija, ali nadahnjujuća priča je ono što vam preporučamo.

Terapija: Knjigu,  Frida ili o boli autorice Slavenke Drakulić, bilo bi najbolje pročitati u jednom dahu. Knjiga je jednostavno takva, kad počnete čitati ne možete stati iako će vas u pojedinim trenucima rastužiti, ali opet pokazati da ne moramo živjeti ograničeni svojim tijelom.

Ljubav i bol opsesivne su teme Slavenke Drakulić, a u Fridi Khalo pronašla je junakinju koja joj je omogućila da istraži najdublje i najekstremnije registre tih temeljnih ljudskih osjećaja. Meksička slikarica koja je preživjela 32 operacije – u mladosti joj je utrobu probila čelična šipka, noga joj je bila potpuno smrskana, a kralježnica zauvijek uništena – unatoč boli, stalnoj i nesavladivoj, živjela je intenzivno i ispunjeno. Bila je u vezi s nekim od najglasovitijih ljudi  svog doba i naslikala je slike koje su je pretvorile u ikonu 20. stoljeća. Ponirući u njen svijet bol i ljubav, a s puno tankoćutnosti, i sa zalogajem vlastitog iskustva, Slavenka Drakulić napisala je fascinantan roman u kojem se neprekidno isprepliću, obogaćuju i poništavaju bol i jezik ljubavi.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj