Open Culture

popularan je blog  koji nudi besplatan pristup obrazovnim i kulturnim sadržajima s preko 500 besplatnih e-knjiga.

Google Books

usluga je tvrtke Google Inc. koja omogućuje besplatan pristup cjelovitim tekstovima, knjigama i člancima, koji su skenirani i uvršteni u digitalnu bazu podataka

NASA

arhiva e-knjiga NASA-e iz područja znanosti, povijesti i aeronautike

Project Gutenberg

digitalna je knjižnica s preko 60 000 besplatnih e-knjiga. Odaberite između besplatnih eBook i Kindle e-knjiga, preuzmite ih ili pročitajte na mreži. Ovdje ćete pronaći veliku svjetsku literaturu s naglaskom na starija djela za koja su istekla američka...

World Digital Library

međunarodna je digitalna knjižnica kojom upravljaju UNESCO i Kongresna knjižnica SAD-a. Pruža besplatan pristup rukopisima, rijetkim knjigama, mapama, fotografijama i drugim važnim kulturnim dokumentima iz cijelog svijeta.

Trove

...je mrežna usluga koju je stvorila Nacionalna knjižnica Australije koja nudi besplatan javni pristup širokom rasponu informacija, uključujući povijesne i suvremene materijale.

Smithsonian Libraries

...je digitalni muzejsko-bibliotečni sustav koji služi djelatnicima Instituta Smithsonian, znanstvenoj zajednici i široj javnosti. Zbirke SIL-a pokrivaju područje znanosti, umjetnosti, povijesti, kulture i muzeologije. Zbirka broji preko 1,5 milijuna svezaka, a uključuje 40000 rijetkih knjiga i 2000 rukopisa.

Open Library

...je internetski projekt čiji cilj je da svaka objavljena knjiga dobije svoju mrežnu stranicu.  Pored pružanja bibliografskog podatka o knjizi, omogućava u mnogo slučajeva čitanje digitalizirane verzije čitave knjige na internetu. 

International Digital Children Library

Međunarodna dječja digitalna knjižnica (ICDL) istraživački je projekt koji uglavnom financiraju Nacionalna zaklada za znanost (NSF), Institut za muzejske i bibliotečke usluge (IMLS) i Microsoft Research kako bi stvorili digitalnu knjižnicu izvanrednih dječjih knjiga iz svih krajeva svijeta.

Internet Archive

Neprofitna digitalna knjižnica koja nudi besplatni univerzalni pristup knjigama, filmovima i glazbi, kao i 431 milijardi arhiviranih mrežnih stranica.

Preskoči na sadržaj