Mentalno zdravlje djece – predavanje iz ciklusa o mentalnom zdravlju

Mentalno zdravlje djece – predavanje iz ciklusa o mentalnom zdravlju

GOŠĆA: Renata Hunjadi-Brzović, prof. psihologije

Studij psihologije završila je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Posljednjih trinaest godina zaposlena je u Odjelu za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije. Radi u psihološkom savjetovalištu i na programima zaštite mentalnog zdravlja i prevencije ovisnosti. Kako se u radu bavi promocijom mentalnog zdravlja (pozitivno mentalno zdravlje – jačanje snaga i kompetencija) provodi i aktivnosti za podršku roditeljstvu te sudjelujem u psihoedukacijskim programima namijenjenim djeci i mladima u obrazovnom sustavu kao i pružateljima pomoći u zdravstvenom sustavu. U profesionalnom smislu, područje interesa su joj međuljudski odnosi, upravljanje stresom i povezanost emocionalnih stanja i tjelesnog funkcioniranja.

PREDAVANJE: Mentalno zdravlje djece

Rastući trendovi u broju djece i mladih koji se suočavaju sa smetnjama u mentalnom zdravlju, koji su već bili primjetni prije pandemije, sada su još izraženiji i zahtijevaju pažnju šire društvene zajednice. U ovom predavanju razjasnit ćemo neke osnovne pojmove vezane uz mentalno zdravlje te se osvrnuti na predrasude koje ga prate. Govorit ćemo o najvažnijim rizičnim i zaštitnim čimbenicima kao i ulozi roditelja u brizi o mentalnom zdravlju djece, ali i brizi za vlastito mentalno zdravlje. Navest ćemo uobičajene razloge za odgađanje traženja pomoći i društvenu stigmu koju narušeno mentalno zdravlje nosi i zašto je važno što ranije prepoznati i potražiti pomoć. Ponudit ćemo roditeljima smjernice za olakšavanje svakodnevnog stresa te kako se brinuti o dobrobiti njihove djece i vlastite dobrobiti.

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE U HRVATSKOJ (od 19. do 25. veljače 2024.) obilježava se kroz niz edukativnih događanja i aktivnosti usmjerenih na promociju važnosti mentalnog zdravlja i razumijevanja psiholoških procesa u društvu. Tako Vam u ovome tjednu donosimo dva zanimljiva predavanja (20.2. Mentalno zdravlje djece  i 22.2. Psihološka ili emocionalna otpornost).

Predavanje u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije i Narodne knjižnice “Petar Preradović”.

20. veljače, 2024.
18:00
STUDIJSKI ODJEL - Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000, Bjelovar
20. veljače, 2024.
18:00
STUDIJSKI ODJEL - Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000, Bjelovar
Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj