Predavanje – Biološki uzgoj hrane

Predavanje – Biološki uzgoj hrane
GOŠĆA: Dr.sc. Ana Smokrović, „Anino povrće“
Dr.sc. Ana Smokrović, diplomirala je kulturalne studije, magistrirala rodne studije i doktorica je znanosti iz filozofije. Doktorirala je na temi filozofije hrane. „Anino povrće“ obuhvaća uzgoj i prodaju povrća uzgojenog po organskim principima te edukacije na temu održivog, organskog uzgoja povrća. Hrani pristupa iz mnogo perspektiva. Uzgaja ju, prodaje ju na tržnici, piše o njoj te drži edukacije na temu hrane i zajednice. Spaja teoriju i praksu, zanimaju je promjene na lokalnoj razini i okretanje prema održivim praksama življenja. Ponedjeljkom objavljuje tekstove na svom blogu, a petkom prodaje povrće na riječkoj placi. Obožava uzgajati pomidore i završava knjigu na temu filozofije hrane. Vrt dijeli s nezaobilaznim suradnikom, mačkom koji se odaziva na ime Micko Povrće.
Sažetak predavanja: Klimatske su promjene pokucale na vrata, a tu su još i veliki problem otpada, zagađenja, deforestacije, redukcije divljeg svijeta te radikalnog smanjenja bioraznolikosti. Kao čovječanstvu, potrebne su nam nove paradigme proizvodnje i konzumacije hrane. O čemu govorimo kad govorimo o „održivosti“ i što je to „biološki“ uzgoj hrane?
4. travnja, 2023.
19:00
STUDIJSKI ODJEL - Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000, Bjelovar
4. travnja, 2023.
19:00
STUDIJSKI ODJEL - Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000, Bjelovar
Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj