Meditacije – izložba radova Stele Balenović

Meditacije – izložba radova Stele Balenović

Od 1. do 17. travnja 2022. godine u prizemlju Knjižnice možete pogledati izložbu radova mlade umjetnice Stele Balenović “Meditacije”.

O autorici izložbe :

Pozdrav svima!  Ja sam Stela Balenović.

Živim u okolici Bjelovara sa svojim roditeljima, sestrom i bakom. Trenutno sam učenica 1. razreda Gimnazije Bjelovar i moram reći da sam vrlo zadovoljna školom, profesorima i  svojim razredom.

Kada sam tek krenula u srednju, nisam se uspjela u potpunosti prilagoditi svim predmetima, pa mi je to stvaralo problem. Već krajem 1. polugodišta sve je sjelo na svoje mjesto, moja organizacija se poboljšala, ali i moj način učenja. Uz sve obveze koje sam imala u školi i van nje, uvijek sam imala vremena za crtanje. Naravno, nisam svaki put crtala u neki od svojih blokova (za crtanje), nego i u bilježnice za školu. U školi sam crtala kad bih napravila neki zadatak, radni listić i slično, ali i pod satom, kako ne bih izgubila zainteresiranost i koncentraciju za predavanje profesora. Samo da se zna, ja ne prestajem sa odgovaranjem na pitanja koje nam postavlja profesor/ica. Imam osjećaj da pod takvim okolnostima nekad nastaju prilično dobri crteži ili skice, iako ne svaki put.

Kada crtam, većinom crtam neku vrstu cvijeća, životinjsko ili ljudsko oko, okolinu, predmete, itd. Nisam toliko vješta u crtanju ljudi, pogotovo ne u crtanju njihovih lica, ali zato njihove osjećaje mogu prikazati „njihovim“ očima. Nažalost, ti crteži očiju su nastali uglavnom pod satovima u milijon različitih bilježnica. Moji radovi su uglavnom realistični, a za jedan dio njih sam inspiraciju potražila na internetu, dok ih je većina nastala mojom maštom i kreativnošću.

Svoju prvu izložbu sam imala dok sam još bila u vrtiću, bio je to samo jedan rad u mnoštvu dugih, ali i predivan početak i poticaj za daljnje crtanje. Otkad znam za sebe podržavaju me moji roditelji, sestra, bake, djed – ma sva rodbina, dio ljudi koje sam upoznala u osnovnoj i srednjoj školi, vrtiću, ali i moji prijatelji, knjižničarke, doktorice i medicinske sestre, itd.  Uz njih i njihovu podršku i savjete, crtanje me čini još zadovoljnijom, sretnijom i spremnom za napredak kojem prethodi vježbanje.

Inače, volim čitati razne vrste romana jer čitajući imam dojam da se ne nalazim u stvarnosti, nego u bezbrojnim posebnim svjetovima. Čitanje i crtanje me opuštaju koliko i uzbuđuju i raduju, a čitanjem dolazim i do novih ideja za crtanje te moja mašta raste.

Ne planiram stati sa crtanjem, vlastitim napretkom i građenjem sebe kao osobe. I isto to  savjetujem svima – nije uvijek lako započeti i nastaviti, ali rezultat se svakako isplati i vrijedan je vremena!

1. travnja, 2022.
08:00
Prizemlje Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar
1. travnja, 2022.
08:00
STUDIJSKI ODJEL - Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000, Bjelovar
Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj