Ciklus predavanja o mentalnom zdravlju – Roditeljstvo u zaštiti mentalnog zdravlja

Ciklus predavanja o mentalnom zdravlju – Roditeljstvo u zaštiti mentalnog zdravlja

GOŠĆA: Renata Hunjadi-Brzović, prof. psihologije

Studij psihologije završila je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Posljednjih trinaest godina zaposlena je u Odjelu za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Radi u psihološkom savjetovalištu i na programima zaštite mentalnog zdravlja i prevencije ovisnosti. Kako se u radu bavi promocijom mentalnog zdravlja (pozitivno mentalno zdravlje – jačanje snaga i kompetencija) provodi i aktivnosti za podršku roditeljstvu te sudjelujem u psihoedukacijskim programima namijenjenim djeci i mladima u obrazovnom sustavu kao i pružateljima pomoći u zdravstvenom sustavu.

U profesionalnom smislu, područje interesa su joj međuljudski odnosi, upravljanje stresom i povezanost emocionalnih stanja i tjelesnog funkcioniranja.

O PREDAVANJU:

Protekle tri godine ni za koga nisu bile lake, donijele su mnogo problema na različitim razinama ali, bar iz perspektive zaštite mentalnog zdravlja, i nešto dobro – poboljšana je svijest o potrebi njegovanja i brige o tom aspektu čovjekovog funkcioniranja. Trendovi povećanog broja djece i mladih sa smetnjama u području mentalnog zdravlja koji su i prije pandemije bili vidljivi, a danas su itekako prisutni, u fokus interesa stavili su zaštitu mentalnog zdravlja mladih i roditeljima i odgojno obrazovnom sustavu i široj društvenoj zajednici.

U predavanju ćemo razjasniti neke osnovne pojmove vezane uz mentalno zdravlje kao i dio brojnih predrasuda koje se uz njega vežu. Govorit ćemo o najvažnijim rizičnim i zaštitnim čimbenicima kao i ulozi roditelja u brizi o mentalnom zdravlju djece, ali i brizi za vlastito mentalno zdravlje. Navest ćemo uobičajene razloge za odgađanje traženja pomoći i društvenu stigmu koju narušeno mentalno zdravlje nosi i zašto je važno što ranije prepoznati i potražiti pomoć. Ponudit ćemo i neke smjernice roditeljima za olakšavanje nošenja sa stresom svakodnevice i brigom o dobrobiti djece i njih samih.

28. travnja, 2023.
19:00
STUDIJSKI ODJEL - Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000, Bjelovar
28. travnja, 2023.
19:00
STUDIJSKI ODJEL - Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000, Bjelovar
Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj