Dar od srca – izložba u sklopu ciklusa Grad i njegovi ljudi

Objavljeno:
Dar od srca – izložba u sklopu ciklusa Grad i njegovi ljudi

U ciklusu Grad i njegovi ljudi predstavljamo zavičajne umjetnike koji se bave raznolikim kreativnim radom – slikarstvom, fotografijom, stripom, književnošću

Inga Burmudžija rođena je u Bjelovaru 1948. godine. Studij je završila na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i tako postala diplomirana biologinja. Većinu radnog vijeka provela je radeći u Plivi.

Crtanje i slikanje je njezina velika ljubav i to još od ranog djetinjstva. To kroz studij djelomično kompenzira crtajući preparate biljnog i životinjskog svijeta. Po umirovljenju, 2007. godine, počinje intenzivnije crtati posebnim slikarskim flomasterima.

Godine 2008. susreće se s pomalo zaboravljenom tehnikom enkaustike – slikanje voštanim bojama koje se tope pomoću posebnih elektroničkih uređaja čime nastaju slike čudesnog senzibiliteta. Uz spomenute tehnike radi i u tehnici točkanja, tzv. dot art.

Iza ove umjetnice je 17 samostalnih te 13 skupnih izložbi, od kojih su neke i međunarodnog karaktera. Od 2015. član je likovne sekcije KUD Zlatko Baloković iz Krapinskih Toplica.

Izložbu možete pogledati od 1. do 31. ožujka 2022. u prizemlju, 1. i 2. katu Narodne knjižnice „Petar Preradović“.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj