Lada Puljizević – Cipele za padanje

Objavljeno:
Lada Puljizević – Cipele za padanje

Simptomi: Ponekad imate osjećaj da se borite s vjetrenjačama, birokracija vas ubija u pojam, cijeli život vam se čini toliko nesklonim tzv. malom čovjeku. Sve vam izgleda apsurdno, zajedno s cijelim sustavom u kojem živite.

Terapija: Ne možemo vam ponuditi knjigu rješenja svih životnih problema, ali zato imamo za vas knjigu s kojom se možete poistovjetiti, nasmijati, rastužiti i zapitati se o životu. Knjiga Cipele za padanje, kako i sam naslov sugerira govori o putu prema dolje, padanju. Kroz priču o samohranoj majci koja prijeti samoubojstvom kako bi spriječila rušenje stančića od osamnaest kvadrata u kojemu živi sa svoja dva maloljetna sina (3 i 7 godina) donosi se priča o borbi protiv vjetrenjača birokratske okoštalosti i društvene neosjetljivosti. Iako je to sumorna tema romana, autorica uspijeva u roman unijeti i humor koji proizlazi iz apsurdnosti situacije. Slijedom nesklonih joj događaja junakinjin svaki dan svakom novom stranicom poprima sve grotesknija obilježja, da bi na koncu potpuno prešao u farsu, a farsa je, kao što nažalost znamo, zapravo i najpogodniji termin za opisivanje mnogih naših post-tranzicijskih svakodnevnih životnih iskustava (Božidar Alajbegović).

Citat iz romana:

Koji je smisao života – ili, da ne odem predaleko, da ne zastranim pa da me ne otkotrlja do bitka – dakle, koji je smisao praktičnog, dnevnog truda tog mučnog propinjanja prema svjetlu i hvatanju kapljica kiše? Koji je smisao tegobnog širenja korjenčića u pukotini zida i svih tih napora da se preživi na mjestu koje, zapravo, ni po čemu ne podržava život?

Roman, osim u tiskanom obliku, možete pronaći i na web stranici:  http://www.elektronickeknjige.com/puljizevic_lada/cipele_za_padanje/index.htm

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pretraživanje kataloga

Događanja

Nothing from 30. studenoga 2020. to 31. prosinca 2020..

  Preskoči na sadržaj