Predstavljanje knjige “Male smrti”

Objavljeno:
Predstavljanje knjige “Male smrti”

U utorak, 5. srpnja 2022. u 19 sati u Boho parku održat će se predstavljanje knjige “Male smrti” dramaturginje Ivane Sajko. Predstavljanju će nazočiti Seid Serdarević, glavni urednik nakladničke kuće Fraktura i moderator programa Antonio Kiselić Ledinsky, direktor Umjetničke organizacije za mutacije u kulturi Zetetika.

“Male smrti” roman je o odlascima, o djetinjstvu, o kraju ljubavi i o izgubljenoj ideji boljeg mjesta na koje je moguće uteći. Svako je poglavlje jedna dugačka rečenica koja se premješta iz prošlosti u sadašnjost, iz kože uplašenog dječaka u odijelo već odraslog čovjeka, iz jednoga na drugi kraj Europe, prateći sudbu glavnoga junaka koji se iz nekoga primorskoga grada na Jadranu vlakom uputio u Berlin, da bi tamo, možda prekasno, započeo iznova. No prije no što se iskrca na posljednjoj stanici, mora se suočiti sa svojom prošlošću i vlastitom ulogom stranca.

Ivana Sajko romanom “Male smrti” stilski brižno, precizno i jezgrovito ispisuje portret jednoga vremena i intelektualca na razmeđu. Čovjeka koji je, putujući na izmišljeni, bolji Zapad, svjestan da je tamo jednako kao i u mjestu iz kojega je krenuo, jer vrijeme u kojem živimo mora iznova sagraditi sve svoje temelje – moralne, ideološke, međuljudske.

Predstavljanje ove knjige organizirano je u suradnji s Umjetničkom organizacijom za mutacije u kulturi Zetetika i nakladničkom kućom Fraktura

Ovaj je program dio interdisciplinarnog projekta “Trenutak pažnje, molim” kojim se razvija multimedijalna i čitateljska publike, a koji provodi Umjetnička organizacija za mutacije u kulturi Zetetika u partnerstvu s bjelovarskom knjižnicom. 

Više o programu u Skripti – 1 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, program će se održati u prostoru Studijskog odjela  (Trg E. Kvaternika 11, 2. kat).

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj