Vrijedna donacija veleposlanstva Australije Bibliobusnoj službi

Objavljeno:
Vrijedna donacija veleposlanstva Australije Bibliobusnoj službi

Bibliobusnoj službi Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar u srijedu 24. ožujka 2021. v.d. veleposlanik Australije Daniel Joseph Emery, otpravnik poslova i službenica Dijana Grahovac uručili su vrijednu donaciju u vrijednosti oko 10.000,00 kuna koja sadrži zbirku australskih knjiga od 88 naslova za različitu dob, 4 mobilne australske učilice s raznovrsnim obrazovnim materijalima, te kutiju australskog blaga koja sadrži kolekciju suvenira iz Australije, društvene igre i igračke s prepoznatljivim motivima Australije. Službenica veleposlanstva Dijana Grahovac, krajem rujna prošle godine kontaktirala je voditeljicu Bibliobusne službe Draženu Rajsz i ponudila spomenutu donaciju. Nakon prihvaćanja donacije, krenulo se u proceduru prikupljanja, nabave i dostave donacije.

Za svečani čin primopredaje vrijedne donacije izabran je Harmony Week (Tjedan harmonije) u kojem se u Australiji obilježava tjedan multikulturalnosti i raznolikosti zajednice. Bio je to povod da v.d. veleposlanik Daniel Joseph Emery i službenica Dijana Grahovac posjete naš grad gdje su ih ugostile Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica gradonačelnika, Vjeruška Štivić, ravnateljica knjižnice i Dražena Rajsz voditeljica Bibliobusne službe. Događaj su uljepšali pučki pjevači HORKUD-a Golub Bjelovar.

U Bibliobusu će „Australski kutak“ biti dostupan korisnicima za upoznavanje australske države i kulture, a tijekom ljetnih mjeseci kada Bibliobus ne ide na teren biti će na Dječjem odjelu.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj