Virtualna zelena polica

Objavljeno:
Virtualna zelena polica

Odjel za odrasle je 24. rujna 2021. pokrenuo virtualnu zelenu policu s ciljem jačanja svijesti i informiranosti o zaštiti okoliša i održivom društvu, odnosno s ciljem širenja zelene pismenosti koja je danas važnija nego ikada.

Virtualna zelena polica predstavlja i na jednom mjestu okuplja sve knjige iz fonda Knjižnice koje govore o zelenim temama kao što su održivi razvoj, zaštita okoliša, permakultura, obnovljivi izvori energije, očuvanje prirodne bioraznolikosti, organska prehrana itd.

Namijenjena je svima koji se žele informirati o navedenim temama, bilo u profesionalne i obrazovne svrhe, bilo radi proučavanja u slobodno vrijeme. Ovdje literaturu može pronaći širok spektar čitatelja – učenici, studenti, profesori, odgajatelji, roditelji, stručnjaci, istraživači, znanstvenici itd. Osim stručne literature, posjetitelji virtualne zelene police mogu pronaći i beletrističke naslove s ekološkim motivima i zapletima, te bogat izbor ˝zelenih˝ knjiga i slikovnica za najmlađe čitatelje.

Sve knjige s virtualne zelene police, koje je moguće posuditi na Odjelu za odrasle, na fizičkim su policama označene prepoznatljivom zelenom naljepnicom.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj