“Učitane” mlade bjelovarske autorice

Objavljeno:
“Učitane” mlade bjelovarske autorice

Književna tribina Učitavanje redovito se održava u zagrebačkoj Booksi, a nastala je kao projekt članova Književne grupe 90+ . Predstavlja mlade i neafirmirane pjesnike i prozaike, one čiji je prijem kod šire publike još uvijek u procesu učitavanja. Booksa se u srijedu (30. lipnja 2021.) preselila u Bjelovar. Moderatori tribine Vigor Vukotić i Martin Majcenović učitali su mlade autorice bjelovarskog kraja –  Elenu Dvoraček i Lorenu Marušić.

 

Elena Dvoraček ima 19 godina i živi u Bjelovaru. Studira na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu jer smatra da na njemu može razvijati svoju kreativnost. U današnjem svijetu punom stereotipa dopustila je da ju obuzme jedan sasvim nesvakidašnji poziv – pisanje. Otkako je upoznala slova i riječi smišlja priče, pjesme i razne likove. Prvu knjigu, Zvjezdani sjaj i pjesmu Recept za pjesmu napisala je u 5. razredu osnovne škole. Pred kraj osnovne škole napisala je knjigu Crna bijela koju je zasjenila njoj najdraža priča Od Kiše napisana u prvom razredu srednje škole.

Poezijom želi izraziti svoje osjećaje, pogled na sve što ju okružuje i potaknuti druge da zavire u sebe i prepuste se ljepoti riječi.

Lorena Marušić ima 19 godina i živi u Bjelovaru. Studira kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Kroatistiku je odabrala jer voli književnost i rad s djecom. Najomiljeniji dio nastave hrvatskog jezika bio joj je pisanje školskih zadaća te je tako otkrila ljubav prema pisanju. Smatra da pisanje ima terapeutski učinak. Kako je vrlo emotivna osoba sve svoje emocije „izlije“ na papir i odmah osjeti olakšanje. Poticaj za pisanje proze bilo je pisanje eseja na razne teme u srednjoj školi. Većinu tekstova piše u prvom licu. Pisanje smatra svojom sigurnom zonom, sretna je i smirena ispred svog računala, bez ograničenja, pritiska, zadanih tema – samo ona i riječi. 

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj