Spikaonica: Holokaust

Objavljeno:
Spikaonica: Holokaust

Na Dječjem odjelu, 20. siječnja 2022., održana je Spikaonica pod nazivom Holokaust povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta koji  obilježavamo 27. siječnja.

Na Spikaonici su sudjelovali učenici 7. razreda I. osnovne škole i njihova razrednica Mateja Ištok. Gošće se bile Margareta Popčević, prof. hrvatskog jezika i dipl. knjižničarka iz III. osnovne škole te Melita Kraus, dipl. politolog, slikarica i književnica.

U pozitivnoj i komunikativnoj atmosferi razgovarali smo o ovoj važnoj i ozbiljnoj temi te pogledali dokumentarni film Kratki život Anne Frank. Međusobnim razgovorom pokušali smo podijeliti razmišljanja o holokaustu i stradanjima ljudi za vrijeme II. svjetskog rata.Učenicima se pokušalo objasniti da je holokaust bio genocid koji se odvijao na cijelom kontinentu, događaj koji ne samo da je uništio pojedince i obitelji, već i čitave zajednice i kulture koje su se u Europi stoljećima razvijale.

Zaključili smo kako o ovakvim temama treba razgovarati s djecom, ali na jedan umjeren način te kako će svijet biti bolji ako svatko od nas u sebi pronađe bar mrvicu empatije.

 

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj